Skip to main content

Luuk de Vries 2022 kampioen Molenaar NSF100 jeugdkampioenschap

In de allerlaatste race van een zinderend wedstrijdweekend op de TT Junior Track in Assen, is de nieuwe Molenaar NSF100 kampioen van 2022 bekend geworden: Luuk de Vries heerste op zowel de natte als droge baan en sloot het kampioenschap in stijl af met een hattrick. 

Het NK Junior Racing kampioenschap werd in het eerste weekend van oktober afgesloten op de TT Junior Track in Assen. Zowel op zaterdag 1 oktober als op zondag 2 oktober stonden er 2 races op het programma, waardoor er nog 100 punten te vergeven waren. Met 6 rijders binnen 18 punten van elkaar waren er nog genoeg kanshebbers voor de titel. Het kampioenschap werd aangevoerd door Dean Gouw met 165 punten, maar Luuk de Vries, Kyano Schoo en Julian van Kalkeren hadden allemaal slechts 3 punten minder. 

De Vries dagwinnaar zaterdag

De Vries schreef de dagzege op zijn naam voor Gouw en Rodgers, Douma mocht mee naar het podium als snelste rookie van de dag. De Vries nam ook de leiding in het kampioenschap over van Gouw, maar met slechts 8 punten voorsprong en 15 op Schoo was het kampioenschap nog steeds volledig open.

Dagklassement zondag: Weer De Vries

Wederom was de dagzege voor De Vries. Gouw en Schoo mochten mee naar het podium voor de tweede en derde plaats, terwijl Pennings de beker voor snelste rookie in ontvangst mocht nemen. Daarmee was de uitslag van de laatste wedstrijddag precies hetzelfde als de eindstand van het kampioenschap en mochten de vier Molenaar Riders nogmaals naar het podium voor de kampioenshuldiging. Kampioen Luuk de Vries sloot het kampioenschap in stijl af met een hattrick, de drie laatste races op rij schreef hij op zijn naam.

Hij kreeg uit handen van organisator Carla Molenaar de grote wisselbokaal, waarop onder andere de namen van Bo Bendsneyder, Scott Deroue, Robert Schotman, Loris Veneman en Victor Steeman al prijken. Daarnaast kreeg hij namens Honda een generator aangeboden. De bandenwarmers kunnen alvast klaar gezet worden voor een volgend kampioenschap!

Luuk de Vries, Molenaar NSF100 kampioen 2022:

“Na de zomerstop had ik dat misschien niet meer helemaal verwacht, maar dit weekend ging het uiteindelijk super. Na een matige kwalificatie op zaterdagochtend heb ik in de eerste race wel wat risico moeten nemen om derde te kunnen worden. Het was wel jammer dat JayJay in de tweede race ten val kwam, maar nadat ik de volgende twee races had gewonnen kon ik in de laatste iets minder risico nemen en nu ben ik kampioen!”

2022 Molenaar NSF100 Championship for Kids

 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws