Skip to main content

Komend weekend MXGP motorcross op TT-Circuit Assen

Maandagmorgen 10 september 2018 zijn op het TT Circuit Assen de werkzaamheden begonnen voor het wereldkampioenschap motorcross op 15 en 16 september, waarin Jeffrey Herlings de wereldtitel in de ‘koningsklasse’ MXGP in de wacht lijkt te gaan slepen. Organisator Stichting MXGP Assen tracht met een aantal kleine aanpassingen een heuse ‘motorcross arena’ te realiseren om de fans de wedstrijd én de op handen zijnde huldiging van de allereerste Nederlandse wereldkampioen MXGP optimaal te kunnen laten beleven.

Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van Provincie Drenthe en Gemeente Assen en begeleid door het Enduro Motorteam van 11 Luchtmobiel stortte een kiepwagen van 43 Gemechaniseerde Brigade het eerste zand afkomstig van het militair oefenterrein ‘De Haar’ op start/finish van de beroemde TT-baan. Aan Gedeputeerde Henk Brink, Wethouder Roald Leemrijse, Majoor Henk Völlinck de eer om samen met de aannemer, het TT Circuit en de organisator symbolisch de schep ter hand te nemen.

Namens Stichting MXGP Assen lichtte organisator Lee van Dam toe: “De nieuwe Winterdijktribune in het verlengde van de GT-tribune biedt ons de mogelijkheid een nog mooiere ‘motorcross arena’ te realiseren. We draaien het huldigingsbouwwerk meer richting deze tribunes, zodat Jeffrey en de andere winnaars en podiumfinishers meer interactie met het publiek hebben tijdens de huldiging. De speakers zijn hier het beste te verstaan en ook het 60 m2 LED-scherm staat dit jaar meer richting GT-tribune gericht. Deze tribunes vormen met afstand de mooiste plek om getuige te zijn van de ontknoping van het wereldkampioenschap motorcross. Ook aan de lay-out van de baan hebben we diverse wijzigingen doorgevoerd met als doel een nog betere beleving voor rijders én fans.”

Meekijken via webcams
Het zand, zo’n 20.000 m3, is afkomstig van het zanddepot van het militair oefenterrein van Defensie gelegen tussen het TT-circuit en de Rijkssnelweg A28. Aannemer De Romein Groep uit Veendam brengt het met in totaal ruim 1.000 vrachtautoladingen aan en realiseert daarmee het WK-parcours dat langs de tribunes en de gebouwen kronkelt. De baan meet iets meer dan 1500 meter in lengte en is 10 meter breed. In de hellingen van tot wel 4 meter hoogte wordt leem/klei toegevoegd voor meer stevigheid en afzetmogelijkheid voor grotere sprongen. Op TT-assen.com kan de aanleg van de baan via live webcams worden gevolgd.

‘Elleboog aan elleboog langs de TT-tribunes’
Nog nooit werd een Nederlander wereldkampioen in de ‘koningsklasse’ van de motorcross. Jeffrey Herlings staat op het punt om op eigen bodem geschiedenis te schrijven in de ‘Kathedraal van de motorsport’. ’s Werelds beste motorcrossers elleboog aan elleboog, de motorfietsen die hoog in toeren paraat staan voor de val van het starthek en een bloedstollende sprint naar de eerste bocht. Het ‘scrubben’ van de eerste bulten en spectaculair hoge sprongen waarbij mens en machine op grote hoogte voor de beroemde TT-tribunes langs zweven… Dát is het wereldkampioenschap motorcross op het TT-circuit, de ‘kathedraal van de motorsport’. Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours wordt met zand van het naastgelegen defensieterrein langs de beroemde TT-tribunes een unieke Grand Prix verreden met wedstrijden in MXGP, MX2, het EK 125cc en 250cc én het WK voor dames. Met één toegangskaart krijgen bezoekers toegang tot de tribunes en kunnen ze rondom de baan lopen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via MXGP-assen.com, VanPlan en Primera vanaf 32,50 euro (kinderen 5 tot 15 jaar 12,50 euro, jonger dan 5 GRATIS entree).

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws