Skip to main content

King of the Baggers races komen naar Europa

De King of the Baggers leek vooraf een zeer onwaarschijnlijke raceformule, maar blijkt een grote hit te zijn in het bijprogramma van Het Amerikaanse MotoAmerica kampioenschap. De enorme motorfietsen, voorzien van een grote kuip en koffers, zijn duidelijk absoluut niet bedoeld om op een circuit mee te racen, maar nu dit toch gebeurt biedt dat zoveel spektakel, dat het kampioenschap nu ook naar Europa komt. De Europese versie komt in handen van MSVR, organisator van British Superbikes.

Binnen deze nieuwe overeenkomst zal MSVR verschillende locaties, series en evenementen in heel Europa evalueren en een reeks races plannen. – MSVR BSB Series Director Stuart Higgs

Harley vs. Indian

Feitelijk vechten in de King of Baggers op dit moment twee merken tegen elkaar: Harley-Davidson en Indian Motorcycle. Die nemen de races met de baggers (een grote cruiser met veel bagagemogelijkheden en een lage ruit) alleen dermate serieus, dat er nu diverse fabrieksteams zijn, met topcoureurs om met de ‘slagschepen’ te racen. Juist omdat het geen racemotoren zijn, is er veel beweging te zien, terwijl een beetje duwen en trekken er ook bij hoort.

Wayne Rainey

“De groei van de MotoAmerica King Of The Baggers-serie is fenomenaal en de populariteit ervan heeft veel nieuwe toeschouwers naar ons kampioenschap gebracht. Velen van hen zijn op hun beurt ook Superbike-fans geworden”, aldus MotoAmerica President Wayne Rainey. “Onze relatie met MotorSport Vision Racing en Stuart Higgs maakt hen tot de perfecte partner om ons te helpen de MotoAmerica King Of The Baggers bij Europese racefans te krijgen.” MSVR BSB Series Director Stuart Higgs: “Ik ben ervan overtuigd dat we de serie kunnen ontwikkelen voor een nieuw Europees publiek en het reeds behaalde succes hier kunnen herhalen”.

Historie King of Baggers

De King of the Baggers-klasse kwam in 2020 voor het eerst op de grid in het bijprogramma van het MotoAmerica Superbikes kampioenschap, toen nog als een eenmalige race op Laguna Seca. De race was een dermate groot succes, dat de serie uitgroeide tot een kampioenschap van drie ronden in 2021, met fabrieksteams van zowel Indian Motorcycles als Harley-Davidson en teams die werden ondersteund door bekende V-twin aftermarket-bedrijven. De groei van het kampioenschap heeft zich daarna voortgezet en het huidige seizoen 2023 bestaat uit 14 races met een grid vol grote namen, die strijden in zeven van de MotoAmerica-rondes.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws