Skip to main content

Jeffrey Herlings weer met blessure uitgeschakeld

Na een crash in de MXGP motorcross Grand Prix van Duitsland, is Jeffrey Herlings door een blessure weer een aantal races uitgeschakeld. De Nederlander is bijna altijd de beste in elke motorcrosswedstrijd waarin hij meedoet, maar zag zijn kans op wereldtitels al meerdere malen door blessures teniet gedaan. Deze keer brak de Nederlandse motorcrosser zijn 5e rugwervel, waardoor hij in ieder geval de komende twee raceweekends gaat missen. Na zijn valpartij reed Herlings de race nog wel uit, hij werd twintigste, daarna bleek de wervelbreuk pas.

Herlings was pas aan het begin van dit seizoen terug van zijn vorige, langdurige blessure, maar in de tussentijd wist hij wel het algehele record Grand-Prix overwinningen te pakken: 102 keer was hij al de allerbeste. Dat was hij qua wereldtitels ook drie keer in de MX2 en twee keer in de hoogste MXGP-klasse, maar blessureleed zorgden ervoor dat hij in 2019, 2020 en 2022 niet won.

“Dit vat mijn carrière samen…”

Jeffrey Herlings: “Het is moeilijk om mijn gevoelens onder woorden te brengen. Dit vat mijn carrière in zekere zin samen: we pakken het record van overwinningen, maar krijgen dan weer een blessure en nog een tegenslag. Ik weet nog steeds niet wat er echt is gebeurd bij die crash, omdat ik diezelfde lijn tot dat moment in de manche steeds prima had gebruikt. Achteraf voelde mijn nek niet goed. Ik probeerde te finishen en zoveel mogelijk punten te pakken, maar ik ken mijn lichaam inmiddels heel goed en voelde dat er iets niet klopte. We zullen dus in ieder geval nog twee GP’s missen, maar ik ben blij dat ik geen operatie nodig heb. Ik hoop zo snel mogelijk weer bij mijn team te zijn en weer te racen. Bedankt, zoals altijd, aan Red Bull KTM en iedereen die in mijn hoek heeft gestaan en voor alle steun.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws