Skip to main content

Jeffrey Herlings MXGP wereldkampioen motorcross 2021

Na een bloedstollend gevecht met Romain Febvre, heeft KTM-rijder Jeffrey Herlings zijn vijfde wereldtitel motorcross op het hoogste niveau behaald. Febvre en Herlings (27) gingen met exact evenveel punten de allerlaatste manche van het WK in, waarna Febvre beter startte en daardoor eerst voor Herlings kwam te rijden. Herlings haalde de Fransman toch snel in en nam de leiding in de wedstrijd. Febvre kwam daarna ten val, waardoor hij op de derde plaats kwam te rijden, met Herlings nog steeds aan de leiding. De Nederlander maakte daarna geen fouten meer en reed de wedstrijd in Mantova (Italië) beheerst uit. Tim Gajser plaatste in de laatste ronden nog een aanval, waardoor Herlings in de eindfase nog onder druk kwam, maar uiteindelijk was het genoeg voor een overwinning, waardoor de vijfde wereldtitel werd binnengehaald.

In 2018 veroverde Herlings met overmacht zijnlaatste wereldtitel in de MXGP, maar in de twee seizoenen daarna kon hij door blessures niet strijden voor de titel. Ook dit jaar waren er valpartijen en blessures, maar dankzij een sterk tweede deel van het seizoen was het toch genoeg voor het wereldkampioenschap, al was het dus maar nèt. 

De race was ook de laatste van negenvoudig wereldkampioen Antonio “Tony” Cairoli. Hij stopt op zijn 36ste met actieve motorcross op het hoogste niveau. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws