Skip to main content

Jeffrey Buis 2023 wereldkampioen FIM Supersport 300

Jeffrey Buis heeft zich zondagmiddag tijdens de tweede wedstrijd op het Autódromo Internacional do Algarve voor de tweede keer gekroond tot wereldkampioen in het FIM World Supersport 300 Championship. Na een goede start van het weekend wist de 21-jarige coureur uit Steenwijkerwold dit tijdens de tweede wedstrijd in Portimão om te zetten in het wereldkampioenschap. Hiermee schrijft de Kawasaki-coureur geschiedenis, want nooit eerder heeft iemand twee wereldtitels op zijn naam geschreven in deze categorie.

Penalty’s en spanning

De eerste wedstrijd op zaterdag was zeer spannend. Tijdens de start was Jeffrey direct agressief en nam de leiding over. Hij vocht hard voor de topposities, totdat hij in de derde ronde een longlap penalty nam. Hiermee verloor Jeffrey veel terrein op de kopgroep. De MTM Kawasaki rijder wist zich terug naar voren te vechten en beland in de slotfase bij de kopgroep. In de laatste ronde zagen we een rode vlag situatie, waardoor Jeffrey zijn plan niet kon uitwerken. Ook kreeg de 21-jarige coureur een penalty voor ‘Irresponsible riding’ en werd daardoor een plaats teruggezet. Jeffrey finishte de eerste race op een achtste plaats en had daarmee een voorsprong van 22 punten in het kampioenschap.

 Met gezonde spanning begon Jeffrey aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Hij nam geen onnodige risico’s en bleef uit het gedrang voor de topposities in de wedstrijd. Uiteindelijk heeft Jeffrey een ruime voorsprong op de rijders voor achter hem en rijdt de wedstrijd uit op een elfde plaats. Hij scoort daarmee zijn tweede FIM World Supersport 300 titel, nadat hij in 2020 ook kampioen wist te worden met het MTM Kawasaki team.

#AlwaysOurVictor

Jeffrey Buis: “Het is niet te omschrijven, we zijn voor de tweede keer wereldkampioen in de Supersport 300. Het was een ongelofelijk seizoen waarin het MTM Kawasaki Team een fantastische motor heeft neergezet. Ik voelde mij het hele seizoen erg sterk en de combinatie met het team was perfect. Om dit nu af te sluiten met een wereldtitel in onwerkelijk. Aan het begin van het seizoen heb ik beloofd het kampioenschap te winnen voor Victor en dat is gelukt. Deze is voor jou Victor! Grote dank aan iedereen die mij op welke manier dan ook ondersteunt. Familie, vrienden en sponsoren zonder jullie was dit absoluut niet mogelijk!”

Bron: persbericht JB6. Foto: Randy van Maasdijk / RVM Motorsport Photography

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws