Skip to main content

Infront koopt MXGP wereldkampioenschap motorcross

Infront heeft vandaag de acquisitie aangekondigd van Youthstream, de eigenaar van de exclusieve televisie-, marketing- en wereldwijde promotierechten voor het FIM MXGP Motorcross Wereldkampioenschap tot het seizoen 2036. Infront is niet onbekend met het vermarkten van motorsport, ze waren jarenlang de eigenaar/promotor van het WorldSBK World Superbikes wereldkampioenschap tussen 2007 en 2012. De overeenkomst heeft ook betrekking op en aantal andere evenementen, waaronder de FIM Motorocross of Nations (2019 in Assen), het FIM Snowcross Wereldkampioenschap, het Europese Motorcrosskampioenschap en de European Motocross of Nations. Het management van het in Monaco gevestigde Youthstream zal onder leiding van president Giuseppe Luongo blijven, samen met zijn zoon David Luongo als CEO en Daniele Rizzi als COO. De nieuwe combinatie belooft het online aanbod op MXGP-TV te versterken. 

Infront’s President & CEO Phillippe Blatter: “We zijn erg blij dat we het Youthstream-team mogen verwelkomen in de Infront Group. Onder het bewezen management en hun expertise is het FIM MXGP Motorcross Wereldkampioenschap uitgegroeid tot het belangrijkste evenement in offroad motorsport. Na eigendom en beheer van het FIM Superbike Wereldkampioenschap van 2007 tot 2012, biedt deze overname ons opnieuw de kans op lange termijn in de internationale motorsport aanwezig te zijn, om ons uitgebreide portfolio verder te versterken. We zullen zeer nauw samenwerken om de fanervaring, het inhoudsaanbod en uiteindelijk groei van de wereldwijde gemeenschap in motorcross te versterken “

Infront is een groot sportmarketingbedrijf dat een flink portfolio aan sportrechten beheert. Infront zorgt als zodanig een groot aantal sportevenementen, waaronder de distributie van mediarechten, sponsoring, mediaproductie, evenementen en digitale oplossingen. Infront, met hoofdzetel in Zug, Zwitserland, heeft een team van meer dan 1.000 medewerkers die werken vanuit 39 kantoren in meer dan 14 landen om elk jaar wereldwijd 4100 evenementendagen aan topsport verzorgen.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws