Skip to main content

Honda met Tim Gajser nu al 2022 wereldkampioen MXGP motorcross

Motorcrosser Tim Gajser heeft gisteren de wereldtitel in de MXGP-klasse koningsklasse gepakt tijdens de MXGP van Finland. De Honda-rijder besliste het kampioenschap van dit jaar twee ronden voor het einde, ondanks een matige zesde plaats in de Grand Prix van Finland. Gajser was in de MXGP al eerder wereldkampioen in 2016, 2019 en 2020, waardoor dit zijn vierde wereldtitel in de MXGP-klasse is. Hij was daarnaast ook nog wereldkampioen (2015) in de lichtere MX2 klasse, zodat de teller nu op vijf staat. 

In Finland was er sprake van een volledig Yamaha-podium met een overwinning voor Nederlander Glenn Coldenhoff en winst in de eerste manche voor landgenoot Brian Bogers. Afgelopen weekend was de #243 dus zeker niet op zijn best op het zanderige Hyvinkaa-circuit, maar in de eerste manche werd hij zesde en in de tweede zevende. Dit was goed genoeg voor een niet meer in te halen voorsprong van 104 punten, met nog 4 manches in twee wedstrijdweekenden te gaan. 

Het seizoen begon voor Gajser met zes overwinningen in de eerste zeven ronden, waarbij de blessure voor Jeffrey Herlings, maar ook de pensionering van Antonio Cairoli, de Sloveen in de kaart speelden. De overgebleven concurrenten verdeelden de punten die Gajser soms liet liggen; Jeremy Seewer (CH), Glen Goldenhoff (NL), Jorge Prado (E) en Maxime Renaux (F) verdeelden samen bijna alle overwinningn die niet naar Gajser gingen.

Gajser was dan ook de enige motorcrosser die dit seizoen de rode plaat, die aangeeft wie het klassement leidt, in handen had. Bovendien heeft hij de meeste ronden van iedereen in de klasse geleid (184), won hij in totaal 13 races, 8 Grand Prix en stond 11 keer op het podium, meer dan wie dan ook.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws