Eurosport motorsportseizoen 2017: MotoGP, WorldSBK, BSB, EWC, MXGP

Met de aftrap van het WK Superbike op het Australische Philip Island, gaat komend weekend motorsportseizoen 2017 van start. Zowel op TV als online is Eurosport, exclusief rechtenhouder van onder meer de MotoGP, wederom dé bestemming voor racefans met een afstandsbediening. Geen enkele andere zender brengt zo veel motorsport op de buis. Niet alleen is Eurosport in Nederland en België enig uitzendrechtenhouder van de MotoGP, Moto2 en Moto3, maar ook het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK’s Endurance en MXGP zijn, grotendeels live, te zien op Eurosport 1 of Eurosport 2. 

Eurosport Player
Eurosport’s volledige motorsport-aanbod is ook online te bekijken, met de Eurosport Player. Met deze streaming service kijken sportliefhebbers, op vrijwel elk denkbaar scherm, door middel van een abonnement en inclusief Bonus Channels, online naar Eurosport’s uitzendingen op Eurosport 1 en Eurosport 2.

MotoGP, Moto2 en Moto3
Ook dit seizoen zendt Eurosport de trainingen (zo veel mogelijk), kwalificaties en races van de MotoGP uit op Eurosport 1; startend in het vierde weekend van maart (donderdag 23 t/m zondag 26), met de Grand Prix van Qatar. Het commentaar bij de MotoGP wordt verzorgd door Frank Weeink. Hij wordt bijgestaan door co-commentator en ex-coureur Kervin Bos. Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh nemen komend seizoen het commentaar bij de spectaculaire support series Moto2 en Moto3 voor hun rekening. Presentatrice Samantha van Wijk completeert het MotoGP-team. Zij verzorgt, uiteraard met onze experts, de interviews en reportages ter plaatse.

Superbikes
Iwan van der Valk is komend seizoen Eurosport’s commentator bij het FIM Superbike World Championship. De WorldSBK continueert haar vorig seizoen gewijzigde opzet, waarin zowel op zaterdag als op zondag om de punten wordt gestreden. Veel races zijn live te zien op Eurosport 1 – waaronder die van 25 en 26 februari op Philip Island.

British Superbikes, Endurance en Motorcross
Ook de British Superbikes (vanaf 31 maart, ronde in Donington Park), het WK Endurance (vanaf 15 april, 24 Uur van Le Mans) en het WK Motorcross (vanaf 25 februari, ronde in Qatar) zijn komend seizoen – veelal live – te volgen. Het commentaar bij deze disciplines is in handen van (onder meer) Iwan van der Valk.

 

Bron: Eurosport Nederland 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief