Dutch Masters of Motorcross wedstrijd in Oss van 22-05 afgelast

De wedstrijd van DMoMX (Dutch Masters of Motorcross) in Oss van 22-05 gaat dit jaar niet door. Dit heeft met name te maken rondom de vergunningsproblematiek die crossbaan de Witte Ruysheuvel teistert. Zoals ook eerder dit jaar al bleek, met het afgelasten van de MXGP in Oss. Een scenario wat eerder ook Eurocircuit Valkenswaard trof, waar ondertussen wel een nieuw bestemmingsplan voor ligt. Ook al blijft de toekomst voor een MXGP op het Eurocircuit nog uiterst onzeker.
Voor de Dutch Masters of Motorcross is nu een nieuwe agenda, waarbij er geen vervanging is voor de wedstrijd van 22-05 in Oss. Wel is er op die datum een ONK-motorcrosswedstrijd bijgekomen in Axel.

Hieronder volgt het volledige persbericht vanuit de organisatie van DMoMX:

Geen DMoMX in Oss. De wedstrijd die op zondag 22 mei gepland stond kan helaas niet doorgaan vanwege de ontstane vergunningsproblematiek na de MXGP in Oss in 2021.

De wedstrijd die in Oss op de planning stond zal ook niet vervangen worden voor een andere wedstrijd. Hierdoor bestaat de DMoMX-competitie dus uit vier wedstrijden voor de 125cc, 250cc en 500cc.

De herziene kalender ziet er nu als volgt uit:

  • 18 april – Oldebroek (Tweede Paasdag)
  • 1 mei – Harfsen
  • 18 juni – Rhenen

De 85cc heeft op dit moment alleen de reeds verreden wedstrijd in Arnhem als DMoMX op de kalender gehad. Aangezien deze klasse ook niet in Oldebroek, Harfsen en Rhenen in actie kan komen moest er gezocht worden naar een creatieve oplossing om er toch nog een mooie competitie van te kunnen maken. Deze is gevonden met hulp van de clubs uit Axel en Delfzijl.
In Axel zal op zondag 22 mei een ONK-motocrosswedstrijd georganiseerd worden voor de ONK125cc, 250cc en 500cc. De 85cc zal hierbij een wedstrijd verrijden die meetelt voor de Dutch Masters of Motocross-competitie. Verder zullen de rijders uit de deze klasse ook bij de ONK-wedstrijd op zondag 12 juni in Delfzijl een wedstrijd rijden die meetelt in de DMOMX-competitie. Hierbij komt de ONK 85cc GW-klasse helaas te vervallen.

Onderaan de streep rijden de ONK125, 250 en 500cc-klassen door deze verschuivingen hierdoor dus één wedstrijd meer dit jaar, zijnde in Axel.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief