Skip to main content

Data 2024 Isle of Man TT races bekend

Na de invoering van het nieuwe, uitgebreide raceprogramma in het afgelopen jaar, zijn de data voor de 2024 Isle of Man TT Races nu bevestigd door de organisatie. Het evenement van volgend jaar begint in 2024 op 27 mei met vrije trainingen in de ochtend, gevolgd door de eerste kwalificatiesessie in de middag. Het tweeweekse evenement wordt afgesloten met de Senior TT Race op zaterdag 8 juni 2024. Overigens is het nieuwe Fan Park al open vanaf 25 mei, de meeste teams en rijders zullen dan ook al aanwezig zijn.

Tien races

Fans vinden in het raceschema een vergelijkbare opzet als die voor 2023, met een dubbele race voor de Superstock- en Supertwins. Het programma van tien races wordt verdeeld over drie sets opeenvolgende racedagen, gescheiden door twee rustdagen. Bij deze planning is het overigens wel verstandig er rekening mee te houden dat het schema vaak uitloopt, omdat races regelmatig wegens regen afgelast moeten worden.

Isle of Man Steam Packet Company ferry nu al boeken

Voor motorrijders die de beroemde (maar tevens beruchte) straatraces zelf willen bekijken, is het zaak om zo vroeg mogelijk de ferry naar het eiland te boeken. Ondanks de komst van een nieuwe boot heeft de Isle of Man Steam Packet Company altijd een tekort aan ruimte, vooral rond de belangrijkste races. Zelfs voor motoren is het dan dringen geblazen, zonder reservering is er op veel dagen weinig kans om de overtocht te maken.

Tijdschema 2024 Isle of Man TT Races

Maandag 27 mei (UK Bank Holiday)Ochtend vrije training, middag kwalificatie
Dinsdag 28 meiAvond kwalificatie
Woensdag 29 meiAvond kwalificatie
Donderdag 30 meiAvond kwalificatie
Vrijdag 31 meiMiddag kwalificatie
Zaterdag 1 juniSupersport TT Race 1 &  Sidecar TT Race 1
Zondag 2 juniSuperbike TT Race
Maandag 3 juni
Dinsdag 4 juniSuperstock TT Race 1 & Supertwin TT Race 1
Woensdag 5 juniSupersport TT Race 2 & Sidecar TT Race 2
Donderdag 6 juni
Vrijdag 7 juni ((IoM Bank Holiday)Superstock TT Race 2 & Supertwin TT Race 2
Zaterdag 8 juniSenior TT Race

Bijzonder detail, zoals dat alleen op het Isle of Man kan: de planning is onder voorbehoud van goedkeuring van de wegafsluitingen door het ministerie van Infrastructuur, in overeenstemming met de Road Races Act 2016 van het zelfstandige eiland in de Ierse zee.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws