Skip to main content

Dakar Rally 2023 Dag 6: Husqvarna 1-2, Etappe 7 afgelast

De zesde dag van de Dakar Rally 2023 is verassend gewonnen de door Luciano Benavides, de Husqvarna rijder wint zijn allereerste etappe ooit op een Dakar Rally. Zijn teamgenoot Skyler Howes maakt het feestje compleet door de tweede tijd neer te zetten en daarmee Husqvarna een 1-2 te bezorgen. De laatste overwinning voor Husqvarna was in 2020, ook dit was toen een 1-2 voor het merk. Ondanks dat de etappe vanwege de weersomstandigheden door de organisatie was aangepast had Luciano Benavides ruim drie uur nodig. Het verschil tussen beide Husqvarna’s was 56 seconden.

De etappewinnaar van dag 5, Adrien van Beveren, moest genoegen nemen met een elfde plaats. Skyler Howes blijft leider in het klassement, echter de verschillen blijven relatief klein en het is niet uitgesloten dat de rally pas in de laatste dagen beslist gaat worden, de top 8 zit binnen twintig minuten van elkaar.

De etappe van dag 7 is vanwege de nog slechtere weersomstandigheden en de vermoeidheid bij de rijders voor motoren en quads afgelast. De deelnemers rijden nog wel de verbindingsroute naar de volgende ‘Special Stage’. Na twee dagen rust (voor de motor en quad rijders) begint dinsdag de tweede week van de rally.

Mirjam Pol gaf zelf aan, op haar Facebook-pagina, dat ze voor haar gevoel een prima dag had ondanks een kleine valpartij zonder noemenswaardige schade. Ze kwam twee uur later aan dan dagwinnaar Benavides op de 45ste plaats, Wesley Aaldring zat daar net voor op de 43ste plaats.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws