Skip to main content

Dakar Rally 2023 Dag 5: Van Beveren wint, Howes bovenaan

In de vijfde dag van de Dakar Rally 2023 scoort Honda voor de tweede dag op rij een 1 – 2 door de overwinning van Adrien van Beveren (F) en een tweede plaats, op maar 13 seconden achterstand, voor de Chileen Jose Cornejo. Mason Klein (USA) werd in eerste instantie derde op zijn KTM derde, maar hij werd nog ingehaald door merkgenoot Toby Price, nadat die bijna 4 minuten langer nodig had voor de lus rondom Ha’il. Die bestond vandaag uit een verbindingsroute van 270 kilometer en een geklokte special van 373 kilometer.

Tot gisteravond vielen er 9 motorrijders uit in de Dakar 2023. De organisatie laat nu weten dat de etappes van morgen en overmorgen aangepast gaan worden, als gevolg van de hevige regenval, waar de regio de afgelopen dagen ook al last van had.

Nederlandse motorrijders gaan door

De Nederlanders presteerden vandaag ook weer stabiel, met Wesley Aaldering als 42ste, nadat hij iets meer dan een uur langer nodig had dan Van Beveren. Mirjam Pol werd 88ste, zij had vandaag net geen twee uur achterstand op de dagwinnaar.

Vandaag kwamen zowel de winnaar van gisteren als de klassementsaanvoerder in de problemen door valpartijen en lastige navigatie, wat Joan Barreda (winnaar Stage 4) dik een kwartier en Daniel Sanders (nr1. algemeen klassement) bijna een half uur kostte. In de tussenstand is het nu de Amerikaan Skyler Howes (Husqvarna/KTM) die de rally leidt, gevolgd door Toby Price op zo’n 2 minuten en Kevin Benavides op ruim 5 minuten. In dat klassement is Aaldering 45ste, hij zat 6 uur en 41 minuten langer dan Howes op de motor. Mirjam Pol is 64ste, zij deed er tot nu toe 8 uur en 29 minuten langer over dan de lijstaanvoerder.

Door de steeds wisselende uitslagen en achteraf doorgevoerde aanpassingen in de tijdwaarneming, worden artikelen vanuit de Dakar Rally steeds aangepast aan de laatste stand van zaken.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws