Skip to main content

Collin Veijer wederom op het podium

In de MotoGP klasse is Bagnaia is het snelste weg als de lampen gedoofd zijn, achter hem de winnaar van de sprintrace van gisteren Jorge Martin en daar weer achter Espargaro. Terwijl de Ducati’s van Bagnaia en Martin afstand nemen van de rest is het Pedro Acosta die denkt een gaatje te zien bij Bezzecchi en Viñales maar zijn voorkant schuift weg en de rookie gaat onderuit, even later gaat ook Bezzecchi eraf en de winnaar van 2023 krijgt dit jaar een DNF achter zijn naam staan. Marc Marquez startte als 13e maar kruipt langzaam naar voren en krijgt op een gegeven moment aansluiting met de top 3. Quartararo gaat er op zijn thuisrace vanaf en ook Miller gaat onderuit. Met nog 10 ronden te gaan hebben Bagnaia en Martin een voorsprong van 2.5 seconden op Marc Marquez. Martin kan Bagnaia relatief makkelijk volgen en het wachten is dan ook op het moment dat Martin een inhaalactie gaat proberen.

Dit moment kwam maar Bagnaia kon het afslaan. Maar één ronde later doet Martin exact hetzelfde op exact de zelfde plaats en daar had Bagnaia geen antwoord op. Marquez profiteert van de twee vechtende kemphanen en kan aansluiten aan Bagnaia. Het echte vuurwerk kwam in de laatste ronde. Bagnaia heeft nog trek om Martin in te halen maar Marquez zit bij hem op de staart. In de laatste sector laat Bagnaia de deur open staan en Marquez gaan hem voorbij, Martin wint en loopt 9 punten uit op Bagnaia in de tussenstand van het kampioenschap, hij heeft nu 38 punten voorsprong. Marquez komt uit op P2 en Bagnaia op P3.

Moto2

In de Moto2 startte Zonta van den Goorbergh vanaf P15, Bendsneijder was afwezig door een breuk in zijn sleutelbeen en een blessure aan zijn enkel na de crash op Jerez. Garcia was heer en meester. Hij reed van de start tot aan de finish op P1 en wist te winnen voor Ogura en Lopez. Voor van den Goorbergh liep het allemaal niet voorspoedig. Hij ging onderuit maar kon zijn weg nog wel vervolgen. Hij kwam als 25e over de streep.

Moto3

Collin Veijer mocht vandaag wederom op het podium stappen, hij kwam als derde over de streep na een knappe race. Een race die spannend bleef tot het einde omdat er een grote groep binnen een seconde aan de laatste ronde begon. Alonso won voor Holgado en Collin Veijer maakte het podium compleet op 0.242 seconden achter de winnaar.

MotoGP

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws