Classic GP Assen: 16 – 18 september 2022 op T-Circuit

Onvergetelijke Grand Prix motoren en Superbikes en legendarische prototype Group C bolides, klassieke formuleauto’s, sportwagens en zijn van 16 tot en met 18 september 2022 te bewonderen in de ‘Cathedral of Speed’ tijdens de Classic GP op het TT Circuit Assen. Hier komen iconische racers op twee, drie en vier wielen in actie die deel uitmaakten van een revolutionaire racegeschiedenis. Voor fans die coureurs en monteurs uit die tijd willen spreken, die hun eigen trots op wielen willen tonen, of fans die gewoon de sfeer op willen snuiven van historische racers op een beroemd circuit is de Classic GP Assen hét evenement in de nazomer. 

Onvergetelijke Grand Prix motoren en Superbikes

Assen is het enige circuit ter wereld waarop al sinds de start van het wereldkampioenschap ’s werelds beste motorracers in actie komen. In een regio waar menig inwoner merk en type racemotor kon herkennen aan het geluid, keren meer dan 140 Grand Prix machines van 34 merken afkomstig uit 16 landen ‘terug’ naar het ‘Circuit van Drenthe’. De Classic GP presenteert volle startvelden met originele Grand Prix-motoren in de klassen 125cc, 250cc, 350cc en 500cc alsmede races met klassieke Superbikes.

Legendarische prototype Group C bolides, klassieke formuleauto’s en sportwagens

Uit de periode jaren ’50 tot en met ’90 kwamen, mede door groeiende ontwikkelingsbudgetten van de fabrikanten, uiterst zeldzame racers voort. Tijdens de Classic GP Assen komen bijzondere bolides uit deze bijzondere tijd in actie, waaronder de legendarische prototype endurance racers in de KW Group C Supercup en ‘vintage’ sportwagens die ooit de 24 Uren van Le Mans reden. Maar ook categorieën die het racen voor een breder publiek mogelijk maakten met ‘opgevoerde’ touring cars uit de jaren ’70, ’80 en ’90 en de Formula V-klasse waarin diverse F1- en Indycarkampioenen hun eerste meters maakten.

Kaarten vanaf €15,00

Classic GP biedt drie dagen vol races en demonstraties. Een uitgebreide statische show van klassieke auto’s en motoren maken de ervaring compleet. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 15 Euro voor de vrijdag, 30 Euro voor de zaterdag of zondag, tot 49,50 Euro voor een weekendkaart. Het parkeren van klassiekers op de TT-paddock wordt tegen betaling mogelijk gemaakt en volledig verzorgde VIP-arrangementen zijn verkrijgbaar vanaf 145 Euro.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief