Skip to main content

Bagnaia wint in Qatar, alle Nederlanders in de punten

Bij de start van het seizoen 2024 ging het mis bij de start. Raul Fernandes had problemen met zijn motor waardoor de startprocedure onderbroken werd. Hierdoor werden de bandenwarmers bij de overige rijders weer omgelegd en werd de racen met 1 ronde ingekort. Vandaag was in de Moto3 een vergelijkbaar incident maar toen is de startprocedure niet aangepast. Als men eenmaal is gestart is iedereen goed weg. Jack Miller heeft een aantal plaatsen gewonnen maar gaat onderuit en krijgt als eerste van het 2024 MotoGP seizoen een DNF achter zijn naam. Wereldkampioen Bagnaia heeft de leiding voor Jorge Martin en Brad Binder.

Bagnaia heeft een goede race-pace te pakken, zijn rondetijden zijn sneller dan de rest en halverwege de wedstrijd is hij een ruime seconde los van zijn achtervolgers. Rookie Acosta laat zien dat er met hem rekening gehouden moet worden. Brutaal haalt hij Marc Marques in en hij neemt met zijn GasGas de vierde plaats in. Na een aantal ronde maakt Acosta een fout waardoor Marquez onderdoor komt en hij zijn oude positie weer over kan nemen.

Bagnaia heeft nog steeds de leiding in handen en Binder is 0,2 seconden dichter bij gekomen. Fernandez is er klaar mee, na het debacle van de start kiest hij er voor om 3 ronden voor het einde motor de pits in te rijden. Pecco Bagnaia blijft solide rijden en wint de eerste race van 2024. Brad Binder pakt P2 en de derde plaats is voor Jorge Martin.

Alle Nederlanders in de punten

In de Moto3 kwam Collin Veijer als 5e over de finish. De jonge Staphorster is was daar niet helemaal tevreden mee. Hij had het idee dat er meer in zat. In de Moto2 kwam Zonta van den Goorbergh als 13e over de streep en Bo Bendsneyder op P14. Toch was het een podium met een Nederlands tintje, Barry Baltus, rijder van het Nederlandse RW-Idrofoglia Racing GP, werd tweede vandaag in de Moto2. De Belg kwam 0,055 seconde tekort om eerste te worden in de eerste race van het seizoen.

De volgende race is op 24 maart in Portugal.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws