Skip to main content

Alle 2020 kalenderupdates door Corona: MotoGP, WorldSBK, MXGP etc.

Door het Corona-virus veranderen de 2020-kalenders van de verschillende motorsportkampioenschappen bijna dagelijks. Hieronder de laatst bekendgemaakte situatie met betrekking tot de kalenders van MotoGP, World Superbikes, MXGP en EWC, plus een overzicht van alle nieuwe, meest actuele kalenders bij elkaar. 

MotoGP 

Als eerste wereldkampioenschap moest MotoGP al de race in Qatar afgelasten, al konden Moto2 en Moto3 wel rijden omdat ze al langer in het land waren. Recent werd ook de tweede race in de USA uitgesteld, waarna kort daarna ook de GP in Argentinië werd verzet.  
Update 7 april: nu zijn ook de data van Mugello en Catalunya van de kalender af. Er wordt openlijk getwijfeld of het seizoen nog te redden is. 
Update 15 april: Vandaag laat de Duitse regering weten dat alle grote publieksevenementen tot en met 31 augustus verboden zijn. Dit betekent dat de Grand Prix van Duitsland voor de MotoGP niet door kan gaan.
Update 21 april: Na de Duitse overheid laat nu ook de Nederlandse regering weten dat er tot 1 september geen grote evenementen in Nederland plaats mogen vinden. Dit betekent dat zowel de Duitse als Nederlandse Grand Prix niet door zal kunnen gaan op de geplande datum. Dorna heeft nog niet gereageerd. 

World Superbikes

Laatste bericht: World Superbikes WorldSBK stelt niet alleen het evenement van Jerez (E) uit tot oktober, maar ook de Franse ronde op Magny Cours in september, die ook naar oktober gaat. dat laatste is om te voorkomen dat WorldSBK ‘clasht’ met de verplaatste MotoGP-ronde. 
Pirelli Spanish Round (previously 27th – 29th March) rescheduled for 23rd – 25th October.
Pirelli French Round* (previously 25th – 27th September) rescheduled 2nd – 4th October.
Update 24 maart: de WorldSBK-ronde op het TT-Circuit in Assen is verzet naar 21-23 augustus 2020
Update 14 april: De Italiaanse (Imola) ronde op 8/10 mei is definitief afgelast. De races in Aragon (E) van 22/24 mei zijn doorgeschoven naar 28/30 augustus, terwijl de “Riviera Di Rimini” (Misano) ronde van 12/14 juni is verzet naar 6/8 november 2020. 
Update 21 april: De Nederlandse regering laat weten dat er tot 1 september geen grote evenementen in Nederland plaats mogen vinden. Hierdoor zal de alternatieve datum voor de World Superbikes in Assen ook niet door kunnen gaan. 

MXGP Motorcross

Het verbaasde nogal wat mensen dat de GP van Valkenswaard gewoon doorging, maar daarna kwam toch ook het nieuws dat de volgende ronde van het wereldkampioenschap motorcross toch niet doorging. Die MXG in Neuquen is nu doorgeschoven naar 21 en 22 november, maar ook de daaropvolgende Italiaanse GP in Trentino is afgelast. 
Update 12 maart: ook de motorcross grand Prix’ van Spanje en Portugal schuiven door: Spanje van 18 – 19 april naar 10 – 11 oktober en Portugal van 25 – 26 april naar 17 – 18 oktober
Update 16 maart: De GP van Frankrijk is verzet van 9/10 mei naar 27/28 juni. Daardoor verschuift de GP van Indonesië (Jakarta) van 31 juni naar 1 november. De tweede Indonesische GP schuift dan door naar 8 november, maar daarvoor moet ook nog een locatie gevonden worden. 
Update 18 maart: Nu zijn de GP’s van Italië (Maggiora) en Teutschental in Duitsland aan de beurt. Maggiora gaat van 17 mei naar 5 juli, Duitsland schuift van 24 mei door naar 9 augustus 2020. 
Update 15 april: In Frankrijk zijn evenementen nu tot 11 juli verboden, waarop organisator Infront Moto Racing de datum van de Franse MXGP af moest lassen, waarbij nog geen vervangende datum bekend is gemaakt. Ook de GP van Rusland in Orlyonok van 7 juni is verzet naar 5 juli, terwijl de Letse GP in Kegums van 14 juni doorschuift naar 12 juli. Dit betekent dat de Italiaanse wedstrijd in Maggiora niet op 5 juli maar op 19 juli gepland is. 

Endurance World Championship (EWC)

De 24 uur van Le Mans zal op 5 en 6 september verreden worden, in plaats van op 18 en 19 april. Gevolg daarvan is wel dat er tussen de Bol d’Or 24-uursrace en de 24H Moto van Le Mans opeens maar twee weken zitten. 
Update 19 maart: De 24 Uur van Le Mans is teruggehaald van 5 & 6 september naar 29 en 30 augustus, zodat beide 24-uurs races niet te kort op elkaar gehouden worden. 
Update 7 april: De Speedweek en de daarbij horende race in Oschersleben is afgelast. 

FIM Sidecar Motocross World Championship

In eerste instantie waren en vervangende dat voor de GP’s in Tsjechie en Oss (NL), maar die data bleken veel te vroeg te komen, waarop beide ronden definitief zijn afgelast. 

British Superbike (BSB)

Op 17 maart laat BSB-organisator MSVR weten dat de officiële test op 1 & 2 april is afgelast en dat de eerste ronde van het kampioenschap van 10 t/m 12 april op Silverstone is uitgesteld tot “later dit jaar… 
Update 24 maart: Silverstone (10/11/12 april), Oulton Park (1/2/3 mei) en Donington Park (22/23/24 mei) zijn ook geannuleerd. 

AMA Supercross

Vlak voor het evenement in Indianapolis is ook deze Amerikaanse wedstrijd afgelast, met tegelijkrtijd de Supercross in Detroit, Seattle, Denver en Foxborough

IJsspeedway

Het WK IJsspeedway heeft de ronde op 3, 4 en 5 maart in Thialf (Heerenveen) afgelast. Dit betekent dat het seizoen gelijk afgelopen is. 

WK Zijspannen

Het FIM World Sidecar Championship heeft een nieuwe promotor die gelijk met een nieuwe kalender komt. De eerste ronde is op- 16/17 mei op de Lauzitsring, de eerste Nederlandse wedstrijd in september tijdens British Superbikes op het TT-Circuit in Assen. 
Update 15 april: Vandaag laat de Duitse regering weten dat alle grote publieksevenementen tot en met 31 augustus verboden zijn. Dit betekent dat de hierboven genoemde ronde in Duitsland niet door kan gaan.

Isle of Man TT / Roadraces

Vandaag, 16 maart 2020, laat de ministerraad van het Isle of Man weten de TT races tussen 30 mei en 13 juni af te gelasten, zonder een vervangende datum aan te kondigen.
Voor de Northwest 200 in Noord-Ierland wordt een verschuiving naar een nog onbekende datum aangekondigd. Update: de Northwest is nu afgelast zonder vervangende datum. 

Australian Superbikes

Het ASBK kampioenschap heeft ervoor gekozen op 29 maart wel te gaan rijden, maar dan zonder publiek toe te laten. Update: deze races en de twee ronden daarna zijn alsnog afgelast. De eerste race staat nu pas gepland in augustus. 

Rally’s

De Merzouga Rally 2020 is defintief afgelast, er is geen mogelijkheid de rally later in het jaar te doen. De volgende editie is van 14 t/m 18 maart 2021. 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws