Skip to main content

Aangepaste 2020 kalenders voor MotoGP, WorldSBK en MXGP

Gisteren liet de Duitse regering weten dat alle grote publieksevenementen tot en met 31 augustus 2020 verboden zijn. Dit betekent dat de Grand Prix van Duitsland voor de MotoGP niet door kan gaan. Wat dit betekent voor de Dutch TT, die in de week daarna gepland staat, is nog onduidelijk. In Frankrijk zijn evenementen nu tot 11 juli verboden, waarop organisator Infront Moto Racing de datum van de Franse MXGP af moest lassen, waarbij nog geen vervangende datum bekend is gemaakt. In de aanhoudende stroom afgelastingen en verplaatsingen van wedstrijdweekends van de belangrijkste wereldkampioenschappen in de motorsport, is er recent weer een aantal nieuwe data bekendgemaakt.

Alles natuurlijk onder ruim voorbehoud, maar alle kampioenschappen komen wel met een compleet nieuwe kalender voor een eventueel vervolg van het seizoen. Voor het wereldkampioenschap motorcross kwam er gisteren een nieuwe kalender, waarop ook de GP van Rusland in Orlyonok van 7 juni is verzet naar 5 juli, terwijl de Letse GP in Kegums van 14 juni doorschuift naar 12 juli. Dit betekent dat de Italiaanse wedstrijd in Maggiora niet op 5 juli maar op 19 juli gepland is. Verder zijn er nieuwe data voor het WK Zijspannen en de Britse/Ierse roadraces. 

In dit artikel houden we alle meest recente kalenders bij: Link: alle 2020 kalenderupdates door Corona: MotoGP, WorldSBK, MXGP etc. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws