Skip to main content

2024: vaak zelf motorrijden op Nurburgring

De Nürburgring heeft de data van haar ‘Touristenfahrten’ voor het komende jaar bekendgemaakt. In 2024 kan iedereen weer met zijn eigen motor of auto op het beroemdste racecircuit ter wereld rijden, met de keuze tussen de beroemde (maar ook beruchte) Nordschleife en het ‘normale’ Grand Prix circuit. Op zondag 17 maart gaan de slagbomen voor het eerst open en amper twee weken later volgt het eerste hoogtepunt met het Paasweekend. Ook op de kalender: De Green Hell Driving Days, waarmee je in mei en oktober meerdere dagen achter elkaar op de legendarische Nordschleife kunt rijden. Daarnaast zijn er avondopeningen voor het Grand Prix-circuit met bijzonder lange openingstijden tot 20.45 uur.

Touristenfahrten

Van half maart tot half november kunnen motorrijders uitkijken naar vele beschikbare dagen voor Touristenfahrten in 2024. In de eerste maand van opening is het paasweekend een hoogtepunt, met vier dagen op rij de hele dag toegang tot de Nordschleife en het Grand Prix-circuit, van Goede Vrijdag tot Paasmaandag. Daarna gaat de Nordschleife bijna elke dag open voor degenen die het circuit op eigen houtje willen betreden, terwijl het Grand Prix-circuit op geselecteerde avonddata opengaat, op sommige dagen zelfs tot 20.45 uur.

> Alle data en openingstijden

De regels voor deelname aan de Touristenfahrten zijn heel eenvoudig: in principe mag iedereen die over een rijbewijs en een gekentekende, rijklare motor of auto beschikt, op het Grand Prix-circuit of de Nordschleife rijden. De regels van het verkeersreglement zijn van toepassing, inclusief de eis om rechts te rijden. Inhalen is daarom alleen toegestaan ​​aan de linkerkant. Ook mag er tijdens het rijden geen stopwatch meelopen. Deze regels definiëren Touristenfahrten als ritten die toegankelijk zijn voor iedereen en deze duidelijk onderscheiden van race-evenementen.

Green Hell Driving Days

Binnen de vele data en weekenden zijn vooral de periodes populair die meerdere dagen continu rijplezier bieden. Hiervoor biedt de Nürburgring de Green Hell Driving Days aan. In 2024 is de legendarische Nordschleife continu geopend van zaterdag 18 mei tot en met maandag 20 mei en van donderdag 3 oktober tot en met zondag 6 oktober.

Motorrad Gottesdienst

Traditoneel wordt het motorseizoen op de Nürburging geopen met de Motorrad Gottesdienst, een kerkdienst voor motorrijders gevolgd door een gezamenlijke ronde over het circuit. Dit jaar is het drukbezochte evenement gepland voor 7 maart 2024.

Prijzen

Een rondje Nordschleife kost van maandag tot en met donderdag 30 euro en van vrijdag tot en met zondag en op feestdagen 35 euro. Op het Grand Prix-circuit is – ongeacht de dag van de week – een stint van 15 minuten ook beschikbaar voor 35 euro. Als je op zoek bent naar onbeperkt rijplezier, is het abonnement een goede keuze. Die kost 3000 euro en geeft een heel jaar lang bij elke openstelling toegang tot de Nordschleife en het Grand Prix-circuit.

Nieuw asfalt, nieuwe regels

Recent liet Nürburgring 1927 GmbH & Co. KG, het bedrijf achter beide circuits, weten met een miljoeneninvestering de Nordschleife veiliger te willen maken, onder andere door 150 camera’s met 4K resolutie. Tevens kreeg één kilometer van de 20 kilometer lange Grüne Hölle nieuw asfalt ter hoogte van Fuchsröhre. Er zijn ook nieuwe toegangseisen, waarvan er eentje geldt voor motorrijders: de te halen topsnelheid moet nu 130 zijn, wat een aantal lichte motorfietsen uitsluit.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws