Skip to main content

2023 MXGP kalender: Nederlandse Grand Prix motorcross in Arnhem

De Nederlandse MXGP Motorcross Grand Prix verhuist in 2023 naar Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem, nadat Valkenswaard en Oss eerder van de kalenders verdwenen wegens vergunningsproblemen. Het moderne circuit in Arnhem mag komend jaar voor het eerst de Motorcross Grand Prix van Nederland op 20 augustus 2023 organiseren. 

Na tientallen jaren moest Valkenswaard na 2020 stoppen met het organiseren van de jaarlijkse GP, nadat milieufanatici de door de gemeente verleende vergunning voor het Eurocircuit jarenlang aanvochten. Hierop sloot organisator Infront Moto een vijfjarig contract met de Top Events Food & Beverage Group van Ebert Dollevoet om  de Nederlandse MXGP-ronde op De Witte Ruysheuvel in Oss te houden. In 2021 kwam Oss voor het eerst op de kalender, waarbij ook al even sprake was van een tweede Nederlandse GP in Arnhem. Het evenement viel echter midden in corona-pandemie, waardoor het moeite had veel bezoekers naar de nieuwe locatie te trekken. 

Ondanks het vijfjarige contract verdween Oss alweer na één jaar wegens “perikelen” rondom de vergunning van de kalender, waarop er in 2022 geen Nederlandse GP werd verreden. Alleen het Belgische Lommel, vlak over de grens bij Valkenswaard bleef zo vorig jaar over voor de Nederlandse fans. 

Ondernemer Dik van Wikselaar stond aan de wieg van het in 2016 geopende circuit op het Motorsportpark Gelderland Midden aan de Koningsweg in Arnhem, waarbij er al snel werd ingezet op het organiseren van een MXGP. Uiteindelijk lukte het Oss toch eerder om de MXGP naar zich toe te trekken, maar Arnhem lijkt nu de beste kaarten in handen te hebben om het evenement langdurig aan zich te binden. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws