Skip to main content

Ziggo Sport zendt laatste MotoGP 2023 gratis uit

Ziggo Sport maakt de allesbeslissende Grand Prix van Valencia voor heel Nederland gratis beschikbaar. Raceliefhebbers kunnen zondag 26 november vanaf 14.00 uur bij de zender terecht voor een uitgebreide voorbeschouwing op de beslissende seizoensontknoping. De race is inclusief voor- en nabeschouwing te volgen via Ziggo Sport op kanaal 14, Ziggo Sport Select en eenmalig ook op het YouTube-kanaal van Ziggo Sport. 

Eindstrijd: #PeccoVsMartin

In de spannende eindstrijd gaan titelrivalen Francesco Bagnaia en Jorge Martín de strijd met elkaar aan om de wereldtitel in de MotoGP. Na een bloedstollende race op het Lusail International Circuit in Qatar verschijnen de twee kemphanen komend weekend met een gering verschil van 21 punten aan de start op het circuit in Valencia. De twee coureurs kennen elkaar als geen ander: ze waren in de Moto3 nog teamgenoten.

Regerend wereldkampioen Bagnaia gaat in het iconische Ducati-rood op voor zijn tweede (opeenvolgende) wereldtitel. Zijn uitdager, de Spaanse Martín, hoopt in zijn thuisland zijn eerste wereldtitel binnen te slepen. Dit zou tevens de eerste wereldtitel zijn voor het Pramac-team, een satellietteam van Ducati. 

Raceweekend

Raceliefhebbers zitten het hele weekend goed bij Ziggo Sport. Naast de beslissende MotoGP-race in Valencia zijn ook de trainingen vanaf vrijdag, de kwalificaties en de Sprint op zaterdag live en exclusief te zien bij Ziggo Sport. Uiteraard met uitgebreide voor- en nabeschouwingen. Rob van Gameren en Barry Veneman trakteren de kijker vanaf het circuit op scherpe analyses en het commentaar bij de race wordt –zoals altijd- kundig verzorgd door Frank Weeink. 

Nederlanders in Moto2 en Moto3

Verder zien we dit weekend diverse Nederlandse topcoureurs schitteren in de Moto2- en Moto3-klasse. Zo verschijnen Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder aan de start in de Moto2 en zien we de Nederlandse Collin Veijer, die eerder dit jaar al liet zien dat hij races kan winnen en op niets minder gebrand is tijdens de apotheose in Valencia, bij de Moto3. Het commentaar in de Moto2- en Moto3-klasse wordt verzorgd door Iwan van der Valk en co-commentator Nigel Walraven.

Uitzendschema MotoGP Grand Prix Valencia 2023

Het uitzendschema van de Grand Prix van Valencia is als volgt:

Vrijdag 24 november 
8.55 uur – MotoGP: Training 1 – Ziggo Sport (kanaal 14 & Select) 
13.10 uur – MotoGP: Training 2 – Ziggo Sport (kanaal 14 & Select) 
22.30 uur – Ziggo Sport Race Café – Ziggo Sport (kanaal 14 & Select) 
 
Zaterdag 25 november  
8.35 uur – MotoGP Training 3 & Kwalificatie – Ziggo Sport (kanaal 14 & Select) 
12.45 uur – Moto2 & Moto3: Kwalificatie – Ziggo Sport Racing 
14.30 uur – MotoGP: Sprint – Ziggo Sport Racing & YouTube
 
Zondag 26 november 
10.35 uur – MotoGP: Warm Up – Ziggo Sport (kanaal 14 & Select) 
11.45 uur – Moto3: Race – Ziggo Sport (kanaal 14 & Select) 
12.50 uur – Moto2: Race – Ziggo TV (kanaal 13) en Ziggo Sport Racing 
14.00 uur – MotoGP: Race – Ziggo Sport (kanaal 14 & Select) én YouTube 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws