Skip to main content

Yamaha levert motorblok nieuwe Fantic Motor modellen

Het Italiaanse Fantic Motor gaat in samenwerking met Yamaha Motor Europe nieuwe modellen leveren. De samenwerking tussen beide merken gaat een stap verder dan nu al het geval is. Fantic Motor gebruikt op dit moment de motorblokken van Motori Minarelli S.p.a. deze leverancier is op dit moment in handen van Yamaha, waardoor feitelijk Yamaha de motorblokken levert voor Fantic Motor. Op dit moment neemt Fantic Motor enkel de 50 cc tweetakt en de 125 cc viertakt motorblokken af. In de toekomst komen hier ook 125 cc en 250 cc tweetakt motoren bij, evenals een 250 viertakt motorblok. Het uitgebrachte persbericht vermeldt verder nog dat er ook delen van het Yamaha YZ250 frame en andere onderdelen van Yamaha gebruikt zullen gaan worden. Welke onderdelen dit precies zijn, blijft echter onduidelijk. Opvallend is wel dat op deze manier Yamaha tweetaktmotorblokken op enduro-motoren kunnen komen, terwijl Yamaha dat voor haar eigen modellen juist aan het afbouwen is. 

In Milaan tijdens de EICMA heeft Fantic Motor al een deel van de nieuwe line-up laten zien, waaronder de XE125 Enduro en de XX125 en XX250 MX modellen. Verder geeft het Italiaanse bedrijf aan dat de ontwikkeling en bouw volledig in Italië gedaan is, hiervoor hebben ze Jan Witteveen en Geatano Cocco benaderd. Dit heeft duidelijk het beoogde effect gehad, aangezien alle Enduro modellen voldoen aan de nieuwe Euro5 normering, dus ook de tweetakt modellen! Levering moet starten in de zomer van 2020. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Jan Witteveen en Geatano Cocco zijn niet enkel aangetrokken om de ontwikkeling van de motorfietsen te begeleiden. Beide heren zullen namelijk ook een onderdeel uit gaan maken van de comeback van Fantic Motor in het rijden van off-road wedstrijden. De Nederlandse Jan Witteveen heeft in het verleden al de nodige overwinningen op zijn naam gezet bij Aprilia’s race afdeling, waaronder in de tweetakt wereld.

Vanaf januari zullen de race activiteiten van Fantic Motors van start gaan in enduro- en motorcross wedstrijden over de gehele wereld. In de motorcross zal gestart worden in de 125 cc klasse met Team Maddii Racing, het rijders duo is echter nog niet bekend. In de enduro wedstrijden zullen er twee teams van start gaan met motorfietsen van Fantic Motors, namelijk Jolly Enduro Team en Team D’Arpa Racing. Voor Jolly Enduro zal Harry Edmondsun uitkomen als rijder.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws