Vergunning motorcrossbaan Staphorst definitief goedgekeurd

De Raad van State heeft de aanhoudende bezwaren van onwonenden tegen een nieuwe vergunning voor de motorcrossbaan aan de Spoordijk in Staphorst ongegrond verklaard, de Raad verwierp gisteren alle bezwaren. Daarmee is de vergunning voor aanpassingen aan de crossbaan van AMBC uit 2017 eindelijk definitief goedgekeurd, na een zeer lange procedure via diverse rechtbanken. De procederende omwonenden klaagden over geluid en uitzicht, maar de Hoge Raad oordeelde dat het bos tussen de crossbaan en de klagers voldoende  daartegen biedt, met daarbij nog de reeds afgesproken geluidswal met geluidsscherm als extra bescherming. De klagers gingen zelfs zo ver, dat er gesproken werd over “geurhinder” van de -midden in een landelijk gebied gelegen- crossbaan. Naast de geluidsmaatregelen mag de crossbaan nu ook verlengd worden. 

Conclusie: de hoger beroepen zijn ongegrond. De uitspraak, voor zover aangevallen, dient te worden bevestigd

De AMBC in Staphorst is volgens eigen zeggen de grootste motorsportvereniging van Nederland, maar de crossbaan is al sinds 2014 gesloten na klachten uit de buurt. AMBC ging echter niet bij de pakken neerzitten en kwam jaarlijks met een tijdelijke crossbaan langs de snelweg. Ondanks vele voorgestelde aanpassingen, bleven de klagers ontevreden met de voorgestelde oplossingen, waarna de gang naar de rechter werd gemaakt om de gemeente te dwingen geen vergunning af te geven. De huidige uitspraak van de Hoge Raad veegt echter alle bezwaren van tafel, waarmee de door de gemeente verleende omgevingsvergunning definitief is geworden. Dit natuurlijk tot grote vreugde van de AMBC:

Na weken, nee maanden, van spanning kwam afgelopen woensdagmorgen het verlossende woord. De Raad van State verwerpt alle bezwaren die er tegen onze omgevingsvergunning waren ingediend en deze wordt daarmee nu onherroepelijk! De laatste dagen is er vanzelfsprekend binnen bestuur en de commissies een enorme blijdschap te voelen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief