Skip to main content

Vanaf morgen 25 % extra belasting op Harley-Davidson & Indian

Als gevolg van de handelsoorlog tussen Amerika en de rest van de wereld, zal de Europese Unie vanaf vrijdag 22 juni 2018 extra importheffingen aan de producten van een aantal Amerikaanse producten opleggen. Harley-Davidson en Indian Motorcycles zijn de grootste motorfabrikanten die door de importheffing voor motorfietsen de prijzen zullen moeten verhogen. Overigens geldt de extra belasting alleen voor motorfietsen met verbrandingsmotoren, waardoor Amerikaanse bouwers van elektrische motoren als Zero Motorcycles buiten schot blijven. Natuurlijk gelden de nieuwe invoertarieven alleen voor nieuwe motoren die nog uit de USA moeten komen en dus niet voor bestaande voorraad. 

In totaal moeten de importbelastingen een totale waarde van 2,8 miljard euro opleveren, aldus Eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmstrom. De “opvallende” producten die voor de belasting in aanmerking komen zijn volgens Malmstrom gekozen om de discussie op gang te brengen, nadat President Trump recent importheffingen voor niet-Amerikaans staal en aluminium invoerde. De maatregelen worden door de Europese Commissie dan ook een “herbalancering” genoemd. Hieronder de omschrijving waarmee Amerikaanse motorfietsen in de regulering opgenomen zijn: 

– Motorcycles, incl. mopeds, with reciprocating internal combustion piston engine of a cylinder capacity > 500 cm³ but <= 800 cm³ 25%
– Motorcycles, incl. mopeds, with reciprocating internal combustion piston engine of a cylinder capacity > 800 cm³ 25% 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws