• Home
  • Nieuws
  • Motornieuws
  • Tienduizenden motorrijders protesteren tegen Duitse geluidswetgeving en wegafsluitingen

Tienduizenden motorrijders protesteren tegen Duitse geluidswetgeving en wegafsluitingen

In Duitsland hebben gisteren enige tienduizenden motorrijders in vele Duitse steden geprotesteerd tegen wegafsluitingen voor motorrijders en de aangekondigde nieuwe geluidswetgeving. Volgens de politie waren er in Stuttgart meer dan 10.000 motoren, net als in München waar ook meer dan 10.000 protesteerden, 8000 bij Mannheim, 10.000 in Düsseldorf en 7500 mensen in Wiesbaden. Bij de Bodensee telde de politie 5000 motorfietsen, maar daarnaast waren er in alle Duitse grote steden ook grote groepen motorrijders aanwezig om te protesteren. De motorrijders verzetten zich ertegen dat steeds meer wegen alleen voor hen worden afgesloten, maar ook tegen nieuwe wetgeving die motoren een geluidsniveau oplegt dat onder dat van de Europese homolgatie zit, waarbij afsluitingen op zon- en feestdagen dreigen voor (bijna) alle goedgekeurde motorfietsen. 

Opvallend was gisteren dat Andreas Scheuer, minister van infrastructuur in de Duitse federale regering, zich solidair verklaarde met de motorrijders. volgens hem zijn de huidige regels prima. Hij heeft dan ook aangegeven het door de Bundesrat aangenomen voorstel niet uit te zullen voeren. 

De Duitse Vereniging van Steden en Gemeenten (DStGB) heeft zich ook uitgesproken tegen een motorverbod. “De door de Bondsraad voorgestelde route met een beperkt motorverbod op zon- en feestdagen is niet de juiste aanpak”, zegt Gerd Landsberg, algemeen directeur van DStGB, in een interview met de Neue Osnabrücker Zeitung.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief