Skip to main content

Terugroepactie: Honda Africa Twin brandstoffilter kan verstopt raken

Honda heeft een recall ingezet op de Honda CRF1000L Africa Twin. In het aanzuigfilter van de brandstofpomp kan namelijk vervuiling ontstaan. Op dit moment heeft de RDW verdere informatie opgevraagd bij de importeur. Nederland is echter niet het enige land waar deze terugroepactie is ingezet. Onder andere Canada en Amerika hebben ook te maken met deze recall. Bij het Canadese ministerie voor transport is al wel weer meer informatie.

Door een productiefout kan er materiaal achter zijn gebleven in de tank tijdens het productieproces. Dit bezinksel kan de brandstof vervuilen en zelfs het brandstof filter verstoppen. Hierdoor kan naast het verlies van vermogen, de motor zelfs volledig stil vallen. In Canada worden de motoren terug geroepen naar de dealer. Die zal vervolgens de tank leeg laten lopen en daarna schoonmaken. Daarnaast wordt uit voorzorg het oude brandstoffilter vervangen.

Volgense de Canadezen gaat het om de bouwjaren 2018 en 2019. Naast de CRF1000 noemen zij ook de CRF1100 Africa Twin. In Amerika is de terugroepactie ook ingezet op de 1100 cc variant van de Africa Twin. Hierbij zou het gaan om de bouwjaren 2020 en de modellen die al gereed zijn voor uitlevering 2021. In Nederland houdt de RDW echer nog vast aan enkel de CRF1000L. 

Het is niet de eerste recall van de Africa Twin deze maand. Vorige week werd bekend dat er ook een terugroepactie is uitgezet op het mogelijk kunnen loskomen van de koffers.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws