Skip to main content

REVIT motorkleding koopt Italiaanse maatwerkspecialist Vircos

Het Nederlandse motorkledingmerk Rev’it neemt de Italiaanse maatwerkspecialist voor racemotorkleding Vircos over. Hiermee haalt Rev’it feitelijk een toeleverancier binnen, omdat Vircos al geruime tijd speciale, op maat gemaakte racekleding voor Rev’it (en andere motorkledingmerken) in de MotoGP maakt. Vircos produceert zo al meer dan 30 jaar op maat gemaakte leren racepakken, maar dat gebeurt voor de buitenwereld vaak onder de naam van andere merken. Daarnaast verzorgt Vircos voor die merken met een mobiel atelier de feitelijke invulling van de raceservice in de paddock van de MotoGP, als dat grote reparaties of aanpassingen betreft.

Vircos is ook onder haar eigen naam actief, vooral veel Italiaanse coureurs kopen op maat gemaakt racepakken bij het merk, terwijl er recent ook actief werd uitgebreid naar Engeland. Verder heeft Vircos een goed werkende online configurator voor op maat gemaakte motorpakken. 

Het lijkt misschien vreemd, een kleine, externe partij die de op maat gemaakt racepakken voor een groot motorkledingmerk maakt, maar in feite is het heel logisch. Voor de grote merken geldt namelijk dat die haar motorkleding machinaal in grote aantallen in lage-lonenlanden als Indonesië of Pakistan laten produceren. Dit betekent dat de hele infrastructuur gericht is op deze grote partijen, terwijl er voor de coureurs, die door het merk worden gesponsord op het allerhoogste niveau, juist zeer exclusief handwerk nodig is. Dit betekent dat veel grote motorkledingmerken deze racepakken uitbesteden aan een paar kleine Italiaanse ateliers, waaronder Vircos, die de gewenste pakken dan maken met de merknaam van het grote merk erop. 

“We voelen ons van nature aangetrokken tot mensen die onze waarden delen, met een gemeenschappelijke visie op zaken en het leven”, zegt Aldo De Agnoi, oprichter van Vircos. “We zien REV’IT! als de perfecte partner. Daarom is er een fusie tussen de twee bedrijven getekend. We zijn er zeker van dat deze beslissing de juiste keuze zal blijken te zijn.”

“Vircos is al jaren een loyale en vertrouwde partner”, aldus REV’IT! Directeur Ivan Vos. “Het in de komende jaren veiligstellen van een mooie toekomst voor het bedrijf is belangrijk voor zowel Vircos als REV’IT!. In deze nieuwe configuratie zullen de kracht van het merk REV’IT! en de vaardigheden en expertise van het Vircos-team elkaar versterken en ons verder brengen.” 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws