Skip to main content

Recall verschillende enduro modellen Husqvarna en Gas Gas

Husqvarna en Gas Gas roepen verschillende modellen terug naar de dealers. Het kan namelijk zo zijn dat de borgpen van de remklauwen is beschadigd. Het betreft de borgpennen van de voor- en de achterrem. Zoals duidelijk mag zijn, kan het tot gevaarlijke situaties zorgen wanneer de pin los komt.

Voor Husqvarna gaat het om de gehele FE en TE reeks, van modeljaar 2022. Gas Gas roept van hetzelfde modeljaar de EC en EC-F serie terug. Beide fabrikanten geven aan dat het zeer onwaarschijnlijk is dat alle uitgeleverde motoren last hebben van dit probleem, maar nemen het zekere voor het onzekere door alle eigenaren terug te laten komen naar de dealers. Vreemd is wel dat Husqvarna aangeeft de borgpen sowieso te zullen vervangen door een nieuw exemplaar. Tegenover Gas Gas die aangeeft het probleem te zullen herstellen ‘wanneer nodig’. Hoe dit dus precies zit blijft wat onduidelijk.
De RDW heeft bij beide fabrikanten nog een aanvraag openstaan voor aanvullende informatie. Husqvarna en GasGas zullen eigenaren binnenkort door middel van een brief op de hoogte stellen, waarin zij oproepen zo snel mogelijk contact op te nemen de dealer.

Het is overigens niet de eerste keer dit jaar dat er een terugroepactie op deze modellen is ingezet. Afgelopen oktober zijn bovengenoemde modellen namelijk ook teruggeroepen naar de dealers. Pijnlijk genoeg ging het toen ook een borgpin gelinkt aan de remmen. Toen was het probleem dat de R-vormige borgclips van de remblokas op de remklauw er van de verkeerde zijde ingeschoven waren, waardoor de remblokken los kunnen raken.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws