Skip to main content

Moto Guzzi Nederland heeft een terugroepactie ingezet op de Moto Guzzi V85TT. Het probleem dat kan ontstaan is dat de borgclips die de voetsteunen moeten borgen los kunnen komen. Mogelijk gevolg hiervan is dat de voetsteun los kan komen van de schetsplaat. Zoals duidelijk mag zijn, kan dit zorgen voor gevaarlijke situaties waarin de bestuurder het evenwicht verliest en ten val kan komen.
Piaggio Benelux, waar Moto Guzzi een onderdeel van is, zal klanten informeren middels een brief. Hierin zullen zij opgeroepen worden om met de motor naar de dealer te komen. Deze zal vervolgens de borgclips controleren op juiste bevestiging. Wanneer dit nodig is, worden de clips vervangen.

In het buitenland, waaronder Italië en Amerika, is er naast deze recall ook een andere terugroep actie op de V85TT. Hierin wordt melding gemaakt van een mogelijke olie lekkage die kan ontstaan. De olie lekkage kan optreden in de laatste overbrenging van versnellingsbak naar cardanas. Oorzaak hiervan is dat de scherpe randen van deze laatste overbrenging het afdichtingsrubber kunnen beschadigen. Door deze beschadigingen sluit het rubber niet meer volledig, waar dan weer olie langs kan lekken. Naast dat dit vervelend is, bestaat er ook het gevaar dat er olie op de achterband terecht komt, waardoor deze dusdanig glad wordt dat de grip verloren gaat.
Tijdelijke oplossing van dit probleem is om de afdichtingsring te vervangen. Maar de echte oorzaak, de scherpe randen van laatste overbrenging, is hiermee nog niet weggenomen. Ter verduidelijking: op het laatste punt is in Nederland nog geen officiële terugroepactie ingezet.

Update: In een reactie aan Nieuwsmotor.nl laat Piaggio Benelux weten dat er op de keerring van de cardanas ook een recall is ingezet. Deze recall is ook gemeld bij het RDW. Eigenaren van een Moto Guzzi V85TT worden door middel van een brief op de hoogte gebracht. Bij bezoek aan de dealer zal de keerring gecontroleerd en indien nodig vervangen worden.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws