Skip to main content

Recall LiveWire zorgt voor vragen

LiveWire roept een serie elektrische S2 Del Mar motorfietsen terug omdat verschillende cruciale onderdelen, zoals de achteras en de schokbreker, niet vastgedraaid zijn, zo blijkt uit de officiële recall bij de Amerikaanse NHTSA. Een eerdere terugroepactie wegens een zichzelf uitschakelende motorfiets kon worden opgelost met een update van de software. Volgens LiveWire is er mogelijk “zero clamp load’ gebruikt bij de bevestiging van de schokbreker, achteras en diverse andere bevestigingen van de aandrijving.

Externe partner?

De recall op zich is nog niet eens zo opvallend, maar de omschrijving ervan wel. Het dochterbedrijf van Harley-Davidson meldt namelijk “Het probleem met deze geselecteerde voertuigidentificatienummers (VIN’s) heeft betrekking op een onjuist uitgevoerde inspectie door een externe onderaannemer in onze fabriek, die er mogelijk voor heeft gezorgd dat sommige voertuigen de fabriek konden verlaten met onvoldoende vastgedraaide componenten”.

De grote vraag is dan, wie met die externe partij wordt bedoeld, wat erop zou kunnen duiden dat LiveWire de S2-modellen niet zelf bouwt. In theorie zou het dan ook over Harley-Davidson kunnen gaan, in feite is dit namelijk niet (meer) hetzelfde bedrijf als LiveWire, al is Harley nog steeds wel grootaandeelhouder van het elektrische motormerk.

165 units

Volgens het Part 573 Safety Recall Report van LiveWire aan de NHTSA kunnen 165 motorfietsen die tussen 31 juli 2023 en 30 november 2023 zijn geproduceerd, bij de problemen betrokken zijn. VIN-framenummers lopen van 1HD3GCYB0RB550041 tot 1HD3GCYB0RB550699.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws