Skip to main content

Harley-Davidson splitst LiveWire af als losstaand elektrisch motormerk

Harley-Davidson geeft haar elektrische motoren met LiveWire een eigen merknaam, waarmee het ‘nieuwe’ elektrische deel commercieel afgesplitst worden van het klassieke motormerk. Het lijkt erop dat Harley hiermee haar imago wil loskoppelen van de elektrische vooruitgang, die voor veel bestaande fans van het merk te snel ging. Deze methode wordt in autoland al veel langer gebruikt, met afgesplitste merken die zelfstandig moeten worden, maar vaak toch vooral door de kopers als modellen bij het moedermerk gezien blijven worden. De eerste motorfiets van het motormerk LiveWire wordt over een maand gelanceerd en gaat in première op de internationale motorshow op 9 juli 2021, zo meldt Harley, maar daarbij slaan ze dus wel het deel over dat LiveWire de naam van een reeds langer gevoerd model is. 

Vanaf de lancering zal LiveWire als een ‘onafhankelijk’ merk samenwerken met “deelnemende dealers uit het Harley-Davidson-netwerk”, zo meldt Harley in het officiële bericht. Dat lijkt op het huidige dealernetwerk, maar Harley belooft ook  een “innovatief go-to-market-model dat digitale en fysieke winkelformaten zal combineren, de ervaring afstemmen op de lokale markt en klanten in staat gaat stellen LiveWire op hun eigen voorwaarden te ontdekken”. Daarnaast belooft LiveWire “speciale EV-showrooms op geselecteerde locaties, te beginnen in Californië. Hier kunnen klanten het LiveWire-merk op een meeslepende en innovatieve manier ervaren”.

Jochen Zeitz, voorzitter, president en CEO van Harley-Davidson: “Een van de zes pijlers van de Hardwire-strategie is om voorop te lopen in elektrisch rijden. Door LiveWire te lanceren als een volledig elektrisch merk, grijpen we de kans aan om de markt voor elektrische voertuigen te leiden en te bepalen. Met de missie om de meest gewilde elektrische motormerk ter wereld te worden, zal LiveWire zal pionieren in de toekomst van motorrijden, voor het nastreven van stadse avonturen maar ook daarbuiten. LiveWire is tevens van plan om te innoveren en technologie te ontwikkelen die in de toekomst van toepassing zal zijn op Harley-Davidson elektrische motorfietsen. “

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws