Skip to main content

Productieversie CFMoto 800 MT-X met KTM blok

Op de stand van CFMoto stond eind vorig jaar, tijdens de EICMA motorshow in Milaan, al een prototype van wat toen de MT-X Concept werd genoemd, een hardcore offroadversie van de bij ons al gevoerde CFMoto 800MT. Nu duiken er in China foto’s van een Chinese motorshow op met het MT X-model in een productierijpe versie, net als de MT voorzien van het 790cc motorblok van KTM.

De MT-X is meer offroadgericht dan de huidige MT, mogelijk om tegenwicht te bieden aan populaire modellen als de Yamaha Ténéré 700, die beter verkoop dan de Tracer 7. CFMoto gaat die strijd aan met 200 mm veerweg voor de KYB voorvork, een 21 inch voorwiel met 90 mm breedte en een 18 inch achterwiel met een 150 mm brede band. In de Chinese specificaties weegt de motor 235 kilo met drie aluminium koffers en 214 kilo zonder die bagagemogelijkheid. Verder heeft de allroad een forse zadelhoogte van 945 mm. Het lijkt er ook op dat het blok van KTM in de MT-X ook 91 pk heeft, net als bij de ‘standaard’ 800MT. Wel zijn de Brembo’s van de conceptversie vervangen door remmen van Nissin.

Luxe uitrusting

Qua uitrusting zien we verlichte bedieningselementen op het stuur, net zoals KTM die heeft. Op het prototype was nog een knop voor spraakbediening zichtbaar, die zien we nu niet meer. Verder heeft dit Chinese zustermodel van de KTM 790 Adventure en Husqvarna 801 een 8 inch TFT-kleurendisplay met touchscreen.

KTM en CFMoto werken de laatste tijd steeds meer samen, recent verplaatste KTM nog delen van de productie en RD naar China. CFMoto bouwt daar motoren voor KTM, maar mag dus ook onderdelen van KTM gebruiken voor eigen modellen.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws