Skip to main content

KTM verplaatst nog meer banen naar Azië

Het lokale banenverlies bij de Oostenrijkse motorfietsfabrikant KTM in Mattighofen is nog groter dan aanvankelijk verwacht, zo meldt Oberösterreichische Nachrichten. Naast de aangekondigde verplaatsing van 300 banen in de productie, gaan er nu ook 120 banen van KTM Research and Development naar India en China, waar ze ingevuld worden binnen Bajaj en CFMoto, beide vaste partners en aandeelhouders van het Pierer Mobility concern. Ook het aantal freelance testrijders wordt in Oostenrijk teruggebracht van 150 naar 90.

Tweederde van het banenverlies zou moeten worden bereikt door natuurlijk vertrek, aldus Pierer Mobility CFO Viktor Sigl tegen de krant. Toch zijn er sinds het begin van het jaar ontslagen gevallen: 15 in januari, 4 in februari en 15 tot 20 in de huidige maand maart. Sigl verwacht wel dat een groot deel van de ‘bedrijfsmaatregelen’ daarmee is afgerond, zo zegt hij tegenover 1000PS.

Productie naar India en China

Dat productie in Azië goedkoper is, is natuurlijk geen nieuws, maar dat nu ook de ontwikkelingsactiviteiten naar de lage-lonen landen gaan, wekt iets meer verbazing. Sigl ziet dat echter ook als een logische stap: “Vooral China loopt voor op het gebied van elektromobiliteit en connectiviteit. In Mattighofen hoeven we niets opnieuw uit te vinden”, aldus de CFO van KTM.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws