Skip to main content

Pinksteren: politie controleert motorrijders extra op geluidsoverlast en rijgedrag

In een Facebook-bericht kondigt de politie in Bloemendaal, Heemstede & Zandvoort extra controles op motorrijders aan tijdens de komende pinksterdagen. Volgens de lokale politie wordt er overlast gemeld vanuit “Kennemer Kust”, een interne benaming waarmee vermoedelijk de bovenstaande gemeentes worden bedoeld. Het is te verwachten dat deze politie-eenheid niet de enige is die hier komend weekend mee aan de slag gaat. 

Wij gaan controleren! Aankomende zondag 31 mei en maandag 1 juni 2020 is het pinksterweekend en wordt het zonnig en warm. De temperatuur ligt waarschijnlijk tussen de 20 en 25 graden. Dus prima weer voor een motortocht! Veel van de inwoners van het basisteam Kennemer Kust ervaren geluidsoverlast van motoren. Hier krijgen wij veel klachten over binnen. Vanwege de vele klachten zal er dit pinksterweekend actief door de politie gecontroleerd gaan worden op geluidsoverlast en asociaal rijgedrag van motorrijders. Houdt u aan de verkeersregels, voorkom geluidsoverlast en daarmee een boete! – Politie Bloemendaal, Heemstede & Zandvoort 

Opvallend genoeg gebruikt de politie in haar bericht een foto die afkomstig is van deze site, herkenbaar aan het logo van Nieuwsmotor. Deze foto is afkomstig van een artikel over TV Programma De Monitor, wat met een nogal eenzijdige benadering een programma over geluidsoverlast door motorrijders maakte. De foto en de afkomst ervan wijzen erop dat de politie zich wil richten op het geluid van individuele motorfietsen, waarbij te denken valt aan speciefieke geluidscontroles op uitlaatgeluid. Overigens leert de ervaring dat een vervangingsuitlaat daarbij wel héél veel geluid moet maken om een bekeuring te krijgen, maar ook dat de metingen vaak op een nogal discutabele wijze worden uitgevoerd. 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws