Skip to main content

Pierer 2020: KTM 490-modellen, Husqvarna 501 en GasGas Street range onderweg

In een financiëel document heeft Pierer Mobility, onder andere eigenaar van KTM, Husqvarna en GasGas, een aantal modellen voor de komende jaren bevestigd. Opvallendste is de KTM 490-range met een Duke, Adventure en RC, waarover al eerder geruchten waren maar die nu officieel zijn geworden. Naast de 490’s komen er nog nieuwe supermoto/dual purposemodellen in de middenklasse bij, maar daar kunnen meerdere modellen in passen. In het aanbod van elektrische crossmotoren voor kinderen zijn er nog een SX-E15 en SX-E10 onderweg. 

Bij Husqvarna laat het merk een nog te presenteren “Classic” lijn zien. Daarnaast staan er een aantal 501 Explorer en naked modellen in de planning, wat best logisch is omdat dit de “Husqvarna-varianten” van de hierboven genoemde 490-modellen zullen zijn. Ook worden er lichtere Husky’s aangekondigd, wat in lijn is met de al gepresenteerde 250 Vitpilen en Svartpilen. Verder staan er twee elektrische scooter op de modellijst, wat in lijn is met de Chetak scooters die samen met KTM-grootaandeelhouder Bajaj worden ontwikkeld. 

Opvallend is verder dat er, zo kort na de overname, nu ook al een twee GasGas Street 800 modellen worden aangekondigd, die logischerwijs op basis van de 790 modellen van KTM ontwikkeld zullen zijn. Bij GasGas staat nu ook een 250 straatmotor gepland. 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws