Skip to main content

Het Chinese motormerk CFmoto heeft twee nieuwe modellen bekend gemaakt, de 250SR en 300SR. Onderhuids zijn beide modellen identiek aan de naked varianten met dezelfde cilinderinhoud. Waarbij op dit moment de 300NK al in Nederland geleverd wordt.

De nieuwe 300SR heeft dus hetzelfde 292 cc metende vloeistof gekoelde motorblok met één cilinder. Dit blok levert in de 300SR 29 Pk bij 8.750 toeren per minuut en 23,5 Nm koppel bij 7.250 toeren per minuut. Deze vermogens zijn echter wel afwijkend van de nu in Nederland leverbare 300NK, die 34 Pk levert. Dat de nieuwe 300SR echter wel duidelijk sportiever in de markt gezet wordt is te merken aan de volledige kuip en uiteraard de clip ons aan het stuur. Het blok is gekoppeld aan een versnellingsbak met zes versnellingen, waarbij de versnellingsbak is voorzien van een slipkoppeling. Aan de voorzijde is de CfMoto 300SR voorzien van een upside down voorvork en een monoshock aan de achterzijde. De remmen zijn voorzien van een geschakeld ABS tussen voor en achterzijde, waarbij een enkele schijf op ieder wiel voldoende remkracht zou moeten leveren. Verlichting is aan de voor en achterzijde voorzien van LED. Verder is dit nieuwe model voorzien van een volledig TFT-display, waarop alle informatie is af te lezen en moet het mogelijk zijn om via bluetooth een smartphone te koppelen. Op dit moment voldoet de motor echter alleen nog aan de Euro4-norm, mocht de 300SR naar Nederland komen zal deze dus eerst euro-5 gehomologeerd moeten worden. Dit kan een effect hebben op het eerder genoemde vermogen. Contact met importeur van CFmoto voor Nederland, BW Import, leert ons dat er op dit moment marktonderzoek wordt gedaan alvorens de 300SR naar Nederland te halen. Mocht dit het geval zijn, zal de officiële presentatie in mei van dit jaar plaats vinden.

Zoals eerder in het artikel aangegeven is ook het doek van 250SR getrokken. Aangezien de 250NK op dit moment niet in Nederland op de prijslijsten van CFmoto staat, lijkt het onwaarschijnlijk dat dit 27Pk sterke model op de Nederlandse markt geïntroduceerd gaat worden.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws