Skip to main content

Op de EICMA in Milaan heeft CF Moto een nieuw conceptmodel gepresenteerd, de NK-C22. Dit is opgebouwd rondom het 800 cc tweecilinder blok dat we al kennen uit bijvoorbeeld 800 MT Sport en 800 MT Touring. Specificaties zijn nog niet vrijgegeven, maar afgaande op de specificaties van het al bekende blok, kunnen we uitgaan van een vermogen van rond de 95 Pk en 77 Nm koppel.

Het conceptmodel zit vol carbon onderdelen, zoals het weinige kuipwerk dat de naked heeft, maar ook de beschermkapjes rondom het motorblok en de uitlaat zijn van dit materiaal. Op het achterwiel zijn eveneens carbon delen aangebracht, waardoor het wiel bijna volledig dicht lijkt. In hoeverre dit het productiemodel gaat halen, lijkt wat twijfelachtig, zeker gezien het toch wel minder heftige uiterlijk van de overige NK-lijn.
Met het koelvloeistof reservoir en dienst beschermkappen aan de zijkant, dat volgens CF Moto direct dienst doet als winglet, wordt hierin dan wel weer de laatste trend gevolgd. Het korte uitlaatje van SC Project haalt waarschijnlijk wel de productieversie, al zij het als losse optie.

Het TFT-display kennen we ook vanuit de andere modellen van CF-Moto. Hier zijn verschillende rijmodi in te stellen, maar is ook koppeling met de telefoon mogelijk. Verder valt de cruisecontrol op en de instelbare vering aan de voorzijde.

De uiteindelijke productie versie wordt medio 2023 verwacht. De NK-C22 is hiermee dan direct een aanvulling op de al bestaande NK-lijn van de NK-300 en NK-650 en zal dan waarschijnlijk ook de naam NK-800 gaan dragen.

	

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws