Skip to main content

Nieuw: 2024 Voge DS900X

Voge heeft de geheel nieuwe DS900X aan het publiek gepresenteerd, het model in het ADV middensegment dat al een jaar geleden werd aangekondigd.

Motorenfabrikant Loncin

Voge is het premium motorfietsmerk van het Chinese concern Loncin dat tevens aan diverse motor- en autofabrikanten als Honda, MV Agusta en BMW Motorrad onderdelen en zelfs complete motorfietsen levert, waaronder motoren voor de BMW F 900 serie. Het ontwerp van de DS900X lijkt dan ook zeer geïnspireerd door de BMW F 900 GS waar hij grote gelijkenissen mee vertoond, zoals het toegepaste motorblok.

Motorblok

Het motorisch hart van de nieuwe Voge DS900X wordt gevormd door een 895cc vloeistofgekoelde parallel-twin dat een maximaal vermogen van 93,8 pk levert bij 8250 toeren en een koppel heeft van 95 Nm bij 6250 toeren.  De DS900X heeft vier rijmodi die zowel op het ABS als de Traction Control ingrijpt en is standaard uitgevoerd met een quickshifter op de handgeschakelde zesversnellingsbak.

Rijwielgedeelte

Niet alleen het motorblok vertoond veel gelijkenis met de BMW F900GS, ook met het rijwielgedeelte zijn er overeenkomsten. Met een 21 inch voor- en 17 inch achterwiel voldoet de DS900X in ieder geval aan de geijkte uitrusting voor een Adventure.  De rempartij wordt verzorgd door radiaal gemonteerde Brembo remtangen op de dubbele schijven voor en een enkele zwevende schijf achter. Van de upside-down voorvork en achtershock is zowel de veervoorspanning als de demping in te stellen naar eigen voorkeur.

Electronische features

Dat de DS900X een volwaardige up-to-date motorfiets is blijkt uit de electronische rijhulp ondersteuningen zoals cruise control met radar en Traction control. Verder wordt het rijcomfort verhoogd door verwarmde handvatten én zadel en is het windscherm in hoogte verstelbaar. Op het TFT dashbord is de bandenspanning afleesbaar en is de Adventure uitgerust met led-verlichting.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws