Skip to main content

Kandidaten krijgen de opdrachten in het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) direct van de CBR-examinator vanaf 1 mei 2023. Tijdens de coronatijd gebeurde dit al. Het krijgt nu dus een vervolg.

Vóór de coronatijd moest een bevoegde motorinstructeur meerijden in de auto van de examinator, achter de kandidaat aan. De instructeur gaf dan de opdrachten van de examinator door aan de motorkandidaat via de portofoon.

Rechtstreeks opdracht geven

Dat veranderde in coronatijd. Toen mocht de instructeur niet meer meerijden door het risico op besmetting. In die tijd zijn goede ervaringen opgedaan met directe opdrachtgeving aan kandidaten. Die konden bijvoorbeeld nog sneller worden gewaarschuwd bij gevaar, zonder tussenkomst van de instructeur. 

Motorinstructeurs zijn vanaf 1 mei 2023 niet meer verplicht om mee te rijden met het motorexamen verkeersdeelneming. Natuurlijk mogen ze dat nog wel. Ze moeten dan nog steeds een geldige WRM-bevoegdheidspas A of geldige WRM-stagepas A tonen. 

Communicatieapparatuur 

Het CBR zorgt voor de communicatieapparatuur bij het motorexamen verkeersdeelneming. De kandidaten krijgen een door de examinator gereinigd oortje. Via dat oortje krijgen zij de opdrachten van de examinator te horen. 

Bron: CBR


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws