Motor gestolen tijdens proefrit

Motorrijder R. van den Eshof uit Amsterdam waarschuwt medemotorrijders voor een brutale manier van motordiefstal tijdens de proefrit.

“Ik had mijn Suzuki GSX R 1000 uit 2004 op Marktplaats te koop aangeboden”, aldus Van den Eshof. “Al gauw belde en mailde een geïnteresseerde. Een afspraak voor bezichtigen was snel gemaakt. De nette jongeman kwam betrouwbaar over. Heel geïnteresseerd ook in de motor. We hebben zeker een uur staan praten. Natuurlijk wilde hij een proefritje maken, dus vroeg ik hem om zijn portemonnee. Een stukje zekerheid dat hij ook terugkomt. Hij gaf zelfs zijn rijbewijs, mobiele telefoon en autosleutels af. En zo reed hij op mijn motor weg met de mededeling dat hij snel weer terug zou zijn. De minuten verstreken. Niemand na 10 minuten, niemand na een uur.” Van den Eshof voelde nattigheid en belde de politie. Het bleek dat de portemonnee, inclusief rijbewijs, mobiele telefoon en autosleutels allemaal gestolen waren.

De zilvergrijze Suzuki GSX R 1000 met kenteken MR-BJ-87 is nog niet terecht. Het framenummer is JS1PZW11100101749. Mensen die meer weten, kunnen hun tips kwijt op www.mijnmotorisweg.nl.

De zoektochten naar gestolen motoren wordt door KNMV Verzekeringen ondersteund. “Jaarlijks worden in Nederland meer dan tweeduizend motoren gestolen. 25% daarvan wordt teruggevonden. Motordiefstal is voor ons dus een belangrijk issue. Ieder initiatief op dit gebied kan rekenen op onze sympathie”, aldus woordvoerder Taco Vink van KNMV Verzekeringen. De website www.mijnmotorisweg.nl is de plek waar motorrijders elkaar helpen om gestolen motoren terug te vinden. Ook vind je er tips waarmee je je motor beter kunt beschermen tegen diefstal.

Suzuki Gestolen

Tijdens een proefrit gestolen, Suzuki GSX-R1000 2004, foto: R. van den Eshof


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief