Skip to main content

KTM: nog hechtere samenwerking met Chinese CF Moto

Vanaf januari 2023 zullen alle tweewielers van de Chinese motorfabrikant CF Moto via KTM op de Britse en Ierse motormarkt geleverd worden. In feite wordt KTM dus de importeur van het Chinese motormerk op de Britse eilanden. Een uiterst opvallende beweging, maar wel eentje die aansluit op de eerdere aankondiging dat KTM in Noord Amerika importeur wordt van MV Agusta, waarover overigens recent meer geruchten opduiken dat KTM (deels) eigenaar van MV zou willen worden. 

De toenadering tussen KTM en CF Moto is er al jaren. Ging het 9 jaar geleden slechts om een incidentele samenwerking tussen twee grote motorfabrikanten, nu heeft de samenwerking veel grotere vormen aangenomen. Beide bedrijven wisselen bijvoorbeeld actief technologie en ontwikkelingen uit, waardoor motorfietsen zoals de CF Moto 800MT en de CF Moto 1250 TR-G zijn ontstaan, voorzien van een KTM motorblok. Daarnaast bouwt CF Moto in China lichte KTM’s in een CF Moto-KTMR2R Joint Venture (foto). De samenwerking met KTM biedt ook een kans voor het Chinese bedrijf om deel te nemen aan het Moto3-wereldkampioenschap. Daarbij wordt de merknaam CF Moto puur als marketingtool gebruikt, onder de kuip zit gewoon een KTM RC250, zoals die ook als KTM, Husqvarna en GasGas wordt bestickerd. 

Nu zal de Europese distributeur van KTM de levering van CF Moto motorfietsen en reserveonderdelen aan de Britse en Ierse markt op zich gaan nemen. Daarmee de overkoepelende Pierer Mobility Group nog maar weer eens zien dat ze in staat zijn volledig nieuwe werkwijzen te gebruiken, op manieren waar andere fabrikanten nooit over gedacht lijken te hebben. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws