Skip to main content

KTM komt met goedkope versie 390 Adventure

KTM

KTM heeft in Azië de 390 Adventure X aangekondigd, een uitgekleed model met een zeer lage prijs voor de lokale markt daar. De 390 Adventure X wordt geleverd met dezelfde 43 pk-eencilindermotor als alle 390-modellen, maar dan met gegoten 19 en 17 inch wielen in plaats van de spaakwielen die de rest van de 390 Adventure’s kreeg als upgrade voor 2023. In Nederland worden nog modellen mèt en zonder spaakwielen naast elkaar verkocht, maar bij de Indiase versie gaan de bezuinigingen verder dan dat.

De WP Apex-voorvork en schokdemper zitten dan ook nog wel op de Indiase X-versie, maar het TFT-scherm met Bluetooth-integratie, tractiecontrole, de riding modes en ook het bochten-ABS verdwenen. Tweekanaals-ABS wordt standaard nog wel  meegeleverd, ook in Azië is dit in steeds meer landen verplicht.

Een nieuwe KTM voor € 3200,-?

Gevolg van deze bezuinigingsoperatie? Een gloednieuwe KTM 390 Adventure voor omgerekend € 3200,-. In vergelijking met de 8300 euro die een 390 Adventure met gietwielen hier kost, is het verschil dan wel extreem groot, maar het is meestal zo dat Indiase prijzen onderweg naar Nederland ongeveer verdubbelen. In dat geval zou de ‘kale’ KTM 390 Adventure nog steeds een goede aanbieding zijn. Vraag is nu wel of KTM wel dergelijke budgetmotoren in Nederland wil verkopen…

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws