Skip to main content

Koninklijke Marechaussee in nieuwe motorkleding

Na een Europese aanbestedingsronde haalde het Duitse motorkledingmerk Stadler een jaar geleden de opdracht binnen voor het leveren van motorkleding voor de Koninklijke Marechaussee. Een prestigieuze order ook voor haar Nederlandse Agent Perier Motorsport, die daarmee twee andere aanbieders aftroefde. Dit betekent dat de motorrijders van de Marechaussee de komende zeven jaar in kleding van Stadler gaan werken. Met de aanbesteding was ongeveer 1 miljoen euro gemoeid, nodig om de meer dan 300 motorrijders van de “KMAR” in nieuwe motorkleding te steken.

Vorige week werden de eerste nieuwe motorpakken uitgereikt aan de motorrijders zelf, toen het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrustingbedrijf (KPU) de eerste sets motorkleding daadwerkelijk uitleverde in Oirschot. Dit zorgt voor een overgang van de eerder gebruikte witte jassen; ook de Marechaussee gaat nu in “Hi-Vis” geel rijden, net zoals de politie dat al doet. 

Motorkleding op maat

Motorrijders van de Marechaussee krijgen twee sets motorkleding per man/vrouw; één textiel motorpak (motorjas en motorbroek met bovenstuk) voor de drie koudere seizoenen, met een tweede motorkledingset, bestaande uit een textiel doorwaaipak (jas en broek), voor de zomer. Stadler kan de motorkleding op maat aanleveren voor elke motorrijd(ster).

Nieuwe KMAR-dienstmotoren onderweg: BMW R1250RT

Op de foto poseren beide motorrijders nog met de huidige dienstmotor van de Koninklijke Marechaussee, de Yamaha FJR1300. Die zal op niet al te lange termijn vervangen worden door de BMW R1250RT. Normaal gaat daar een uitputtende aanbestedingsronde aan vooraf, maar de KMAR liet direct al weten dat er met de RT eigenlijk maar één kandidaat was. Yamaha stopte namelijk met de productie van haar tourmodel, wat alle andere merken (op BMW Motorrad na) ook al hadden gedaan.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws