Skip to main content

Stadler levert komende 7 jaar motorkleding Koninklijke Marechaussee

Na een Europese aanbestedingsronde waarin drie bedrijven meededen, heeft Stadler de prestigieuze opdracht voor het leveren van motorkleding voor de Koninklijke Marechaussee binnengehaald via haar Nederlandse Agent Perier Motorsport. De looptijd voor de opdracht van Defensie is zeven jaar. Met de aanbesteding is bijna 1 miljoen euro gemoeid, waarbij voor meer dan 300 motorrijders van de “KMAR” nieuwe motorkleding moet worden geleverd. 

De opdracht betreft de levering van twee sets motorkleding per man/vrouw; één textiel motorpak (motorjas en motorbroek met bovenstuk) voor de drie koudere seizoenen, met een tweede motorkledingset, bestaande uit een textiel doorwaaipak (jas en broek), voor de zomer. Qua uiterlijk betekent dit een overgang van kleur; ook de Marechaussee gaat in de toekomst in “Hi-Vis” geel rijden, net zoals de politie dat al doet. 

Duurder

Opvallend is dat Stadler in het algemeen als (duurder) topmerk wordt erkend, waar veel overheidsdiensten de afgelopen jaren juist met goedkopere (en dus kwalitatief mindere) merken reden. Als het dan wat meer mag kosten, waar het nu dus wel op lijkt, zullen het gebruik van Gore-Tex membraan en de mogelijkheid tot maatwerk een rol gespeeld hebben bij de keuze voor het Duitse motorkledingmerk. 

Met deze aanbesteding verbreekt Stadler een reeks overheidsaanbestedingen die door de combinatie Richa/Motorkledingcenter werd gewonnen. Pikant detail daarbij is dat Perier Motorsport zeer recent stopte als Nederlandse agent van datzelfde motorkledingmerk Richa. Vermoedelijk waren zowel Richa als Damen ook in de race voor de opdracht van de Defensie Materiaal Organisatie (DMO) om de militaire politietak van nieuwe motorkleding te voorzien. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws