Skip to main content

Jopa Racing Products gaat Nederlands leger alle motorcrosskleding leveren

De in juni 2021 uitgeschreven Europese aanbesteding voor het leveren van een compleet motorcross-kledingpakket voor 140 motorrijders van Defensie, wordt gegund aan het Nederlandse Jopa Racing Products in Enter. Het -deels- in motorcrosskleding gespecialiseerde bedrijf had zich als enige aangemeld voor de tender, die 7 jaar loopt en een totale waarde van 1.255.000,- ex. BTW vertegenwoordigt. 

De aanbesteding is voor twee onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht: de motorrijders van de Koninklijke Marechaussee (in ‘politie’ geel ipv wit) en afdelingen van de Koninklijke Landmacht.  Die laatste zal de groene crosskleding vooral bij de Luchtmobiele Brigade gaan uitgeven, maar ook bij onderdelen als de Genie en bevoorradingsafdelingen. Hiervoor schafte het leger eerder al 89 KTM motoren aan

Voorafgaand aan de aanbesteding, vond er begin 2021 een marktconsultatie plaats over alle soorten motorkleding voor de hele Nederlandse krijgsmacht. Dit zorgde voor ‘voortschrijdend inzicht’ binnen de inkooporganisatie van het leger. Dat leidde ertoe dat er niet één grote aanbesteding met perceelverdeling in verschillende productgroepen kwam, maar een verdeling van de verschillende producten in separate aanbestedingen. Dit zorgt er nu voor dat een meer gespecialiseerde partij als Jopa de aanbesteding nu kan aannemen. Iets wat de know-how, en dus de kwaliteit, ten goede moet komen. 

 

 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws