Skip to main content

Italjet toont eerste beelden Dragster 700 Twin

Na het voltooien van het eerste prototype heeft Italjet de specificaties en de eerste foto’s naar buiten gebracht. Het nieuwe model moet volgens de Italiaanse fabrikant het gevoel van een superbike combineren met het comfort en gebruiksgemak van een scooter. De definitieve versie wordt gepresenteerd op de EICMA 2024. Voor de Europese markt zal het model uitvoerbaar zijn met een vermogen van 35kw. Naast de twee reguliere versies zal er ook een speciaal model in beperkte oplage op de markt komen.

Specificaties

Het nieuwe model uit de Dragster reeks weegt 190 kilogram en is voorzien van een 692 cc motorblok. Schakelen gaat handmatig en de versnellingsbak is voorzien van 6 versnellingen. Middels een kettingaandrijving wordt het vermogen vervolgens naar het achterwiel overgebracht. Met 68pk ( 51Kw) is de topsnelheid 190 kmp/u. De fabrikant claimt een gemiddeld verbruik van 3.6 liter op 100 kilometer. Hiermee zou met een tankinhoud van 16 liter de reikwijdte ruim 400 kilometer bedragen.

De Dragster 700 Twin is voorzien van een enkele schrokbreker aan de achterzijde. Aan de voorzijde is de motorfiets voorzien van een upside down voorvork en stuurdemper. Welke elektronische systemen er naast ABS beschikbaar zullen zijn is nog niet bekend gemaakt. Het remsysteem omvat aan het 15 inch voorwiel twee 270 mm remschijven. Aan het eveneens 15 inch grote achterwiel is een enkele 230 mm remschijf gemonteerd.

specificaties dragster 700 twin

Prijzen en data

Tijdens de EICMA van 2024 worden de productieversies onthuld. De fabrikant deelt al wel mede dat er een 35kw versie komt die voldoet aan de beperkingen van het A2 rijbewijs. In medio het tweede kwartaal van 2025 zal het nieuwe model op de markt beschikbaar zijn. Naar verwachting van Italjet zal de Dragster 700 Twin een kostprijs hebben van ongeveer € 12.900 in Europa.

Naast de 35kw versie wordt er bij de lancering ook een speciaal model in beperkte oplage getoond. Wereldwijd zullen er maximaal 700 exemplaren worden geproduceerd. De Limited Factory Edition zoals de versie gaat heten is onder andere voorzien van een speciale livery, een Akrapovič uitlaatdemper en veringcomponenten vanuit Öhlins. Pre-orders voor deze versie gaan open vanaf 12 Juli 2024. Kopers kunnen bij hun pre-order een voorkeur geven voor een productienummer. Het speciale model gaat naar verwachting € 14.900 kosten in Europa.

dimensies  dragster 700 twin

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws