Skip to main content

Internationale motorbeurs EICMA Milaan trok 38 procent meer bezoekers in 2022

Dit jaar kwamen er zo’n 473.000 bezoekers naar de EICMA motorshow in Milaan, een stijging van 38% ten opzichte van het bezoekersaantal van vorig jaar, zo meldt de organisatie. De zwaar door corona getroffen motorshow blijft daardoor relevant voor de hele motorwereld, al zal het lastig worden om de pre-corona bezoekersaantallen ooit weer terug te zien. In 2019 kwamen er immers nog 800.000 bezoekers naar de EICMA (Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori) op het Fiera Milano beurscomplex in het noorden van de Italiaanse stad. 

In 2021 meldde organisator ANCMA nog 342.644 bezoekers voor de motorbeurs, nadat tijdens de corona-pandemie grote merken als BMW en KTM zich hadden teruggetrokken van motorshows als deze in het algemeen. Omdat er vorig jaar nog de nodige beperkingen waren door COVID19, was de editie van dit jaar voor veel mensen bepalend of de EICMA nog steeds de belangrijkste motorbeurs ter wereld is. Het was geen goed nieuws dat steeds minder motormerken de EICMA als bepalend nieuwsmoment aangrijpen, maar gezien de ontwikkelingen binnen (digitale) communicatie is dit nauwelijks verrassend. Met het gemelde bezoekersaantal zal gemengd gereageerd worden of het nou een succes was of niet. 

Vreemd genoeg maakt de organisatie zelf geen echt bezoekcijfer bekend, maar houdt het zich op de vlakte met “38% meer dan 2021”, zodat men zelf de rekensom maar moet maken om op 472.848 uit te komen. Mogelijk heeft de vage manier van presentatie van de cijfers toch te maken met een wat tegenvallend bezoekersaantal: vooraf werd nog gehoopt op 620.000. Wel worden uiterst exact andere cijfers genoemd: er waren 1.370 merken aanwezig, waarvan 59% uit het buitenland, die 45 verschillende landen vertegenwoordigden in zes beurshallen, goed voor 35% meer beursmeters. Plus: 82% van de aankoop van toegangsbewijzen gebeurde online, terwijl 18% van het publiek koos voor het kopen van een toegangskaart aan de poort. 

Ook werd heel precies geteld hoeveel zakelijke bezoekers er waren: 38.747 professionals uit de industrie (+35% in 2021) bezochten de motortentoonstelling, van wie meer dan 51% uit het buitenland kwam. Cijfers met betrekking tot media-aanwezigheid zaten ook in de lift: er kwamen volgens de organisatoren meer dan 6900 geaccrediteerde ‘professionals’ (38% uit het buitenland), waaronder journalisten, influencers, technici en communicatieprofessionals. 

Datum 2023 EICMA 

De EICMA staat voor volgend jaar gepland op 7-12 november 2023.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws