Skip to main content

Intermot motorbeurs nu jaarlijks in december

De Intermot was jarenlang de op een na belangrijkste motorshow ter wereld, met alleen de EICMA als onbetwiste nummer 1 voor zich. Jarenlang was Keulen juist anderhalve maand vóór die Italiaanse beurs. Een planning die door motofabrikanten gebruikt werd om elkaar de loef af te steken, door als eerste een nieuw model in Keulen te presenteren, of juist te wachten tot Milaan.

Maar de Intermot-motorbeurs in Keulen gaat vanaf 2024 jaarlijks georganiseerd worden, waar dat tot nu toe om het jaar was. Daarnaast verschuift de datum naar achteren; door de nieuwe datum in het begin van december zal het veel minder een evenement worden waar het grote motornieuws gepresenteerd gaat worden, zoals dat bij de EICMA in Milaan (begin november) nog wel het geval is.

“Tijdens de motorwinterstop”

Nieuwe cyclus, nieuwe tijd: Intermot zal in de toekomst niet alleen jaarlijks plaatsvinden, maar voor het eerst ook tijdens de motorwinterstop. Van 5 tot 8 december 2024 – precies op tijd voor de start van het nieuwe motorseizoen – zal Keulen opnieuw de ontmoetingsplaats zijn voor de hele motorgemeenschap. – Intermot

Nieuws uitgesmeerd

Maar, ook de EICMA ziet dat de presentatiemomenten steeds meer uitgesmeerd worden over het jaar, waar in het verleden alle nieuwe modellen bijna tegelijk werden gepresenteerd. Dat had als voordeel dat werkelijk iedereen aanwezig was in Keulen en Milaan om het nieuws te zien, maar als nadeel dat de aandacht gedeeld moest worden omdat er zoveel nieuws was.

Klappen door corona

Zowel Intermot als EICMA kregen forse klappen door corona, waardoor de motormerken noodgedwongen zelf de communicatiemomenten gingen bepalen èn uitvoeren, waar ze voor de pandemie bijna gedwongen werden tot de beursdata in Italië en Duitsland te wachten. Merken als BMW Motorrad, KTM en Yamaha zijn dan ook niet meer met een internationale stand op de beurzen aanwezig en presenteren daar ook (bijna) geen nieuws meer.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws