Skip to main content

Husqvarna Vitpilen 401, Svartpilen 401 en Vitpilen 401 Aero

Husqvarna heeft twee volledig nieuwe motoren, de Vitpilen 401 en Svartpilen 401 en een concept, de Vitpilen 401 Aero, onthuld op de Eicma in Milaan.

De motoren zijn op dezelfde basis gebouwd, maar hebben een ietwat ander uiterlijk. De Vitpilen heeft wegbanden, clip ons en ziet er uit als een brave stadsmotor. De Svartpilen daarentegen is wat robuuster met standaard noppenbanden, een crossstuur, blokbeschermplaat en een bagagerek op de tank. Als accessoire is een ander zadel leverbaar, waarbij de passagierzit wordt omgevormd tot een bagagerekje.

Het blok van de motoren is een 375cc ééncilinder injectie met 44 pk. Dit hangt in een lichtgewicht Trellis frame en is voorzien van een deels stalen en deels aluminium uitlaat. De verlichting is volledig LED en de tank heeft een inhoud van 9,5 liter. Verder is de vering van WP en het ABS systeem van Bosch. De Vitpilen staat op Metzeler M5 banden, de Svartpilen op Pirelli Scorpion Rally STR banden.

Husqvarna’s planning is om de motoren achter in de herfst van 2017 te verschepen naar de dealers.

Als concept brengt Husqvarna de Vitpilen 401 Aero. Dit is in feite de Vitpilen zoals bovenstaand beschreven, maar dan voorzien van een kuip. Deze kuip zorgt voor meer aerodynamica en voor meer koeling op het blok.

Husqvarna Vitpilen 401 Aero


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws