Skip to main content

Husqvarna Vektorr: concept elektrische scooter; dealers gezocht

De Vektorr Concept is de eerste elektrische scooter die ooit geproduceerd is door KTM-dochterbedrijf Husqvarna Motorcycles. Het model is volledig gericht op de stedelijke forens en wordt vormgegeven en bereden als een conventionele bromscooter, met een topsnelheid van 45 km/u en een opgegeven actieradius tot 95 km. Zo goed als zeker wordt de technische basis hiervoor gevormd door de Bajaj Chetak, de elektrische scooter die al gebouwd wordt bij KTM-partner Bajaj in India met een elektrische 4 kW motor van Bosch voor de aandrijving. Het is wel opvallend dat er toch wéér een conceptmodel wordt gepresenteerd, terwijl er al lang hiermee wordt getest en een daadwerkelijk productiemodel dus makkelijk gepresenteerd zou kunnen worden. Vraag is dan ook of men werkelijk van plan is met een dergelijk model te komen, of dat meer de route van BMW Motorrad gevolgd wordt, met de jaarlijkse presentatie van nòg een prototype. Overigens geen vreemde gang van zaken; de concerns willen aan de ene kant graag laten zien wat te doen aan de CO2-uitstoot, maar aan de andere kant is er nog geen serieuze vraag naar elektrische motorfietsen. 

Hiermee laat het merk van Pierer Mobility, na de recente aankondiging van de E-Pilen motorfiets, in ieder geval zien haar elektrische aanbod te willen vergroten, met nu een motorfiets, bromfiets en step, maar allemaal nog wel in de conceptfase. Daarbij lijkt het er steeds meer op dat deze nieuwe elektrische tak volledig onder de Husqvarna merknaam wordt opgehangen, mogelijk vindt men het ruige merkimago van KTM daar (nog) minder geschikt voor. 

De uitbreiding naar E-Mobility komt ook tot uiting in een uitgebreid dealernetwerk, aldus de makers. Husqvarna Motorcycles gaat daarom actief op zoek naar nieuwe dealers in grote stedelijke gebieden in Europa, maar wel met de nadruk op Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland. Geïnteresseerde dealers kunnen het formulier op de Husqvarna Motorcycles-website gebruiken om hun interesse kenbaar te maken. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws